Slavna vplivnica poskušala narediti kremšnite: “Opravičujem se vsem Slovencem”

Magazin 12. Okt 202320:30 1 komentar
Ruby Bhogal obupano zre v neuspelo kremšnito.
Ruby Bhogal v svojem videu obupano zre v še en neuspeli poskus priprave kremšnite. (Foto: TikTok/Ruby Bhogal)

Priljubljena zvezdnica družbenih omrežij si je zadala izziv, da speče 80 najboljših sladic na svetu. Kot 17. je na vrsto prišla tudi slovenska kraljica, kremšnita, zaradi katere je podvomila o svojih kuharskih sposobnostih.

Ruby Bhogal je ena izmed tekmovalk in finalistk britanskega kuharskega šova The Great Bake Off, kjer se strastni ljubitelji peke potegujejo za naziv najboljšega ljubiteljskega peka v Združenem kraljestvu. Bghogal pa je tudi priljubljena vplivnica, ki si je zadala izziv, da speče 80 najbolje ocenjenih tort iz celega sveta. Vplivnica, ki ima na TikToku skoraj 210 tisoč sledilcev, na svojih družbenih omrežjih deli kratke videe o pripravi teh sladic.

“Ni ravno za na družbena omrežja, da z vami delim, kako mi je spodletelo. Sprva videa sploh nisem želela objaviti,” ob eni svojih nedavnih objav pripoveduje ljubiteljica peke. Vseeno ga je objavila, na pultu pa so se znašle sestavine slovenske kremšnite.

64. mesto na lestvici najboljših tortic na svetu, kot pravi, pripada kraljici slovenskih sladic, kremni rezini ali kremšniti, kot ji pravimo po domače. Vendar pa tokrat ni šlo vse tako, kot si je zamislila. “Obupana sem,” so njene uvodne besede v videu, še preden sledilce popelje skozi pripravo sladice, ki na prvi pogled je videti enostavna.

“Ta sladica je brutalna lekcija potrpežljivosti,” po že treh neuspešnih poskusih peke izjavi Bhogal in nadaljuje “pa tudi opomnik, da res še nisem kraljica vseh tort.” Razočarano pristavi, da je bila peka prava katastrofa, njen ego pa je ranjen. Čeprav kremšnita ne izgleda tako kot bi morala, pa je zvezdnica navdušena nad enostavnimi, a slastnimi okusi. Obožuje jo, pravi.

“Slovenija, prosim sprejmite moje iskreno opravičilo, ker sem vas znova razočarala,” se opraviči Slovencem in pojasni, da enostavno ne ve, kaj dela narobe.

@rubybhogal Episode 17 : Around The World In 80 Cakes – Slovenian Lake Bled Cake So sureeee, it’s not very social media of me to show you I flopped and I very nearly wasn’t going to post this but in all honesty, I just couldn’t face the thought of attempting this same bake a fourth time in one week 😑 The first time, the custard was literal soup after sitting for over 24 hours in mad hope that it would eventually set. The second time, I burnt the custard after heating it for too long and the third, it all collapsed once made. Defeated at 64 over what’s essentially an elevated vanilla slice 😩 My ego has been hammered and Slovenia has me in crisis over whether I can actually bake. But that being said, I just wanted to also show you that it’s okay for something to not work, ya know? It happens to the best of us. It happens to me ALL THE DAMN TIME. This bake is going straight to the top of the Re-Do pile for whenever I hit the end of the list in 2057 alongside the Gibanica and Sicilian Cassata Cake. I pray there’s not many others joining them – I don’t think my patience or bank balance will be able to handle it 🫠🫠 I’m sorry to anyone this may offend – I guarantee and wholeheartedly assure you it’s not the bakes issue, it’s clearly an execution issue no matter which recipe I tried. Sometimes it’s not your day and sometimes it’s not your bake (😢) At least it still tasted good?? Onto the next! 🖤🤞🏽🫶🏼 #tiktokbaking #cake #bakingrecipe #baketok #caketiktok #foodtok #series #slovenia #slovenianfood #slovenia🇸🇮 #creamcake #foodfail ♬ original sound – rubybhogal

V opisu videa še pojasni, kaj vse je šlo narobe: “Prvič je bila krema dobesedno juha, čeprav sem jo več kot 24 ur pustila stati v norem upanju, da se bo sčasoma strdila. Drugič sem kremo zažgala, ker sem jo predolgo segrevala, tretjič pa je razpadla, ko je bila narejena.”

Slovenija jo je spravila v takšno krizo, da je celo podvomila o svojih pekovskih sposobnostih, še zapiše. “Kot rečeno, želela sem vam pokazati tudi to, da je v redu, če vam kdaj ne uspe, kajne? To se zgodi tudi najboljšim od nas. Meni se to dogaja ves čas,” pojasni.

Na koncu zapisa se še enkrat prepriča, da ne bo nobenega užalila, saj, kot pravi, ne gre za pecivo, ampak za neuspeli poskus peke: “Včasih ni tvoj dan in včasih ni tvoja peka.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje