Slovo še treh Prijateljev: “Počivaj, mali bratec. Vedno si mi polepšal dan”

Magazin 15. Nov 202319:52 > 20:49 2 komentarja
Matthew Perry in Jennifer Aniston
@jenniferaniston/INSTAGRAM

"Vse nas je spravljal v smeh. Tako zelo. Zadnjih nekaj tednov sem se ob najinih sporočilih smejala, jokala in nato spet smejala. Za zmeraj jih bom obdržala," je igralka Jennifer Aniston zapisala po tragični izgubi Matthewa Perryja in s sledilci delila eno od sporočil, ki ji ga je poslal pred prezgodnjo smrtjo. Zadnje besede sta prijatelju namenila tudi igralca David Schwimmer in Lisa Kudrow.

Po nepričakovani tragični smrti igralca Matthewa Perryja konec oktobra se že dobra dva tedna vrstijo čustvena slovesa ameriškega igralskega ceha. Občutke ob izgubi sta nedavno delila njegova soigralca iz nanizanke Prijatelji Matt LeBlanc in Courteney Cox, ki sta na malih ekranih upodobila najboljšega prijatelja in ženo Perryjevega lika Chandlerja Binga.

V sredo so tišino prekinili še preostali Perryjevi prijatelji, tako v nanizanki kot v zasebnem življenju. Jennifer Aniston in David Schwimmer sta se v svojih zapisih pošalila na račun ikonične Chandlerjeve fraze: “Bi LAHKO bil še bolj …?”, medtem ko se je Lisa Kudrow spomnila prvega dne snemanja serije.

Jennifer Aniston je v sredo objavila črno belo fotografijo s snemanja Prijateljev, ob njej pa ganljiv zapis.

Slovo Aniston od Perryja
Foto: Instagram/@jenniferaniston

“To pa je zarezalo globoko … Slovo od našega Mattyja je bil nor val čustev, ki jih nisem izkusila še nikoli prej. Vsi v nekem trenutku svojega življenja izkusimo izgubo. Izgubo življenja ali izgubo ljubezni. Da lahko res ‘obsedimo’ v tem žalovanju, nam omogoča, da občutimo trenutke veselja in hvaležnosti, ki pridejo s tem, ko imamo nekoga tako globoko radi. In globoko smo ga imeli radi. Bil je velik del naše DNK. Vedno nas je bilo šest. To je bila izbrana družina, ki je za vedno spremenila, kdo smo bili in kaj bo naša pot,” je zapisala in nadaljevala …

“Matty je vedel, da obožuje ljudi spravljati v smeh. Kot je rekel sam, če ni slišal smeha, je mislil, da bo umrl. Njegovo življenje je bilo dobesedno odvisno od tega. In pri tem je več kot uspel. Vse nas je spravljal v smeh. Tako zelo. Zadnjih nekaj tednov sem se ob najinih sporočilih smejala, jokala in nato spet smejala. Za zmeraj jih bom obdržala. Našla sem eno sporočilo, ki mi ga je nekega dne nepričakovano poslal. To sporočilo pove vse.”

“Da sem te spravljal v smeh, mi je naredilo dan,” je skupaj s smeškom Perry zapisal v svojem sporočilu.

“Matty, tako zelo te imam rada in vem, da si zdaj v popolnem miru in brez bolečin. Vsak dan govorim s tabo … Včasih te lahko skoraj slišim, kako rečeš: ‘Bi LAHKO bila še bolj trapasta?’ Počivaj, mali bratec. Vedno si mi polepšal dan,” je zaključila svoj zapis.

Tudi David Schwimmer ob izgubi prijatelja ni ostal ravnodušen.

Slovo Schwimmerja od Perryja
Foto: Instagram/@_schwim_

“Matty, hvala ti za deset neverjetnih let smeha in ustvarjalnosti. Nikoli ne bom pozabil tvojega dovršenega občutka za komiko. Lahko si vzel stavek iz dialoga in ga uklonil svoji volji, rezultat pa je bilo nekaj tako izvirnega in nepričakovano zabavnega, da me to še vedno osupne. In bil si srčen. In svojo srčnost si delil z nami, da smo lahko iz šestih neznancev ustvarili družino.”

“Ta fotografija je ena od mojih najljubših trenutkov s tabo. Zdaj se ob pogledu nanjo smejem, a obenem tudi žalujem. Predstavljam si te nekje tam zgoraj, v isti beli obleki, z rokami v žepih, kako se oziraš naokoli — ‘Bi LAHKO bilo še več oblakov?'” je zapisal igralec.

Lisa Kudrow je ob fotografiji s Perryjem po snemanju čisto prve epizode Prijateljev zapisala: “Predlagal si, da igramo poker in igro si naredil tako zabavno, medtem ko smo se prvič povezali. Hvala ti za to. Hvala ti, da si me s svojimi besedami vsak dan tako zelo nasmejal, da so me bolele mišice in mi po obrazu tekle solze. Hvala ti za tvoje odprto srce v odnosu šestih ljudi, za katerega so bili potrebni kompromisi in veliko pogovorov. Hvala ti, da si prišel delat, ko nisi bil v redu in bil vseeno popolnoma briljanten. Hvala ti za najboljših 10 let, ki jih človek lahko ima. Hvala ti, da si mi zaupal. Hvala ti za vse, kar si me naučil o ljubezni in milosti. Hvala ti za čas, ki sem ga imela s teboj, Matthew.”

Slovo Kudrow od Perryja
Instagram/@lisakudrow

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje