Temno ozadje kultnega prizora: Poročil sem se z Monico in takoj so me odpeljali

Magazin 08. Nov 202319:58 3 komentarji
Prijatelji
Foto: PROFIMEDIA

Epizoda Prijateljev, v kateri se Chandler in Monica poročita, je mnogim oboževalcem serije še posebej pri srcu. Pokojni igralec Matthew Perry, ki je upodabljal Chandlerja, pa je bil med snemanjem v enem najhujših trenutkov okrevanja od svoje odvisnosti.

Dvodelna epizoda Prijateljev, v kateri se Chandler Bing poroči z Monico Geller, je za mnoge oboževalce nanizanke ena najljubših. Njeno snemanje pa je bilo za pokojnega igralca Matthewa Perryja, čigar nenadna smrt je konec oktobra pretresla svetovno javnost, vse prej kot prijetno.

Perry je v svoji knjigi spominov Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Prijatelji, ljubimci in velika grozna stvar, op. a.) razkril, da je poročna scena v sedmi sezoni serije sovpadla z enim najhujših trenutkov njegove odvisnosti od drog. Ravno tedaj, leta 2000, je bil na odvajanju in sredi premeščanja iz ene rehabilitacijske ustanove v drugo, poroča dnevnik.hr.

“Na snemanje me je iz Malibuja odpeljal zdravstveni tehnik. Poročil sem se z Monico in takoj so me odpeljali nazaj na zdravljenje. Na vrhuncu najvišje točke v Prijateljih, najvišje točke v moji karieri, kultnega trenutka v kultni epizodi me je s snemanja odpeljal trezni tehnik,” je Perry v svoji knjigi opisal svojo pot od rehabilitacijskega centra do filmskega studia Warner Bros.

Tisti dan je k njemu pristopila tudi soigralka Jennifer Anniston, saj ga že dolgo ni videla na filmskem setu. Dejala mu je, da je jezna nanj, na kar je odgovoril: “Draga, če bi vedela, kaj vse sem preživel, ne bi bila jezna name,” je zapisal.

Po tem ko sta ga ustvarjalca Marta Kauffman in David Crane vprašala, ali lahko posname epizodo, mu je njegov oče John Bennett Perry grozil, da ga bo odstranil iz šova, je še razkril igralec.

“Bil sem zelo hvaležen, da je bil moj oče in da je to počel kot oče, a obenem nisem želel predstavljati težave. Samo opravljali so svoje delo; imeli so televizijsko serijo številka ena in dva glavna lika sta se poročila. Nisem mogel kar izginiti. Samo želel sem, da je vse v redu,” je pojasnil v knjigi.

Serija je trajala deset sezon, premiero je doživela leta 1994, zadnja epizoda, ki je bila predvajana leta 2004, pa je podirala rekorde z več kot 50 milijoni gledalcev, še piše dnevnik.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje