Ukrajinska misica trdi, da je Rusinja želela izsiliti fotografijo z njo

Magazin 17. Jan 202308:246 komentarjev
Miss Universe: ruska in ukrajinska kandidatka
Foto: Ukrajinska kandidatka (levo) in ruska kandidatka (desno). Vir: PROFIMEDIA

Na letošnjem izboru za miss Universe ukrajinska in ruska kandidatka nista mogli mimo dejstva, da sta njuni državi v vojni. Rusinja naj bi se večkrat želela fotografirati z Ukrajinko, ta pa je njene poskuse vztrajno zavračala, češ da ima zanjo le eno vprašanje: "Ali podpira politiko svojega predsednika, ki je začel vojno v Ukrajini, ali ne?"

Na letošnjem izboru za miss Universe, ki je v soboto potekalo v ameriškem mestu New Orleans, sta sodelovali tako ukrajinska kot ruska kandidatka, Ukrajinka pa se preprosto ni mogla pretvarjati, da v njeni državi ne divja vojna.

Ukrajinska kandidatka Viktoria Apanasenko je v intervjuju za ukrajinsko televizijo TSN dejala, da se je Rusinja večkrat želela fotografirati z njo, Apanasenko pa naj bi vse poskuse Rusinje vztrajno zavračala. “Njena organizacijska ekipa ji je naročila, naj z mano naredi selfi,” TSN povzema ukrajinski časnik The New Voice of Ukraine.

“Zanjo imam le eno vprašanje, na katero še nisem dobila odgovora: ali podpira politiko svojega predsednika, ki je začel vojno v Ukrajini, ali ne,” je svojo odločitev, da se z Rusinjo ne bo fotografirala, komentirala Viktoria Apanasenko.

miss universe, ukrajina
PROFIMEDIA

Ukrajinska oprava navdušila, ruska razočarala

Gledalci tekmovanja so bili navdušeni nad opravo, s katero je Apanasenko predstavljala Ukrajino. Oblečena je bila v belo obleko, na kateri sta bili tudi barvi ukrajinske zastave, nosila pa je tudi krila in meč. Oblačilo naj bi simboliziralo ukrajinski boj za svobodo.

Po drugi strani je ruska obleka vzbudila nemalo presenečenja, kritik in celo zgražanja. Ruska kandidatka Ana Linikova je bila odeta v rdečo žametno obleko in zlat korzet, nosila pa je razkošen nakit in krono – predstavljala naj bi rusko carstvo.

Ukrajinki na tekmovanju, na katerem so okronali Američanko R’Bonney Gabriel, ni uspel preboj med prvih 16., prav tako to ni uspelo Rusinji. Ukrajina se je sicer zavzemala za izločitev ruske tekmovalke iz tekmovanja, a ji to ni uspelo, saj so ji ZDA odobrile ameriški vizum, zaradi česar je organizacijski komite ni mogel izločiti, še poroča The New Voice of Ukraine.

miss universe, zda
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

miss universe, ukrajina, rusija
PROFIMEDIA

Komentari

Vaš komentar