V jubilejnem dokumentarcu tudi doslej še nevideni posnetki Kraljice Elizabete

Magazin 10. Maj. 202211:45
Delite:
Kraljica Elizabeta
Foto: Profimedia

Naglo se približuje slavje v čast jubileja kraljice Elizabete II., ki letos praznuje 70-letnico vladanja na britanskem prestolu.

V čast britanske kraljice Elizabete II., ki obeležuje 70-letnico vladanja, bo v začetku junija potekalo večdnevno praznovanje. Pred tem pa bo luč sveta ugledal tudi dokumentarec z doslej še ne videnimi posnetki.

V dokumentarcu bodo tako prikazani posnetki kraljice Elizabete II., takšni, kakršnih javnost doslej še ni videla. Ti bodo prikazali kraljico v dotlej povsem neznani luči. Posnetki med drugim prikazujejo mlado mater pa tudi prvo obdobje po zaroki. Po poročanju BBC je kraljica ustvarjalcem dokumentarne oddaje dovolila dostop do na stotine posnetkov, ki jih je skozi življenje posnela sama oz. so last njenih staršev oz. pokojnega moža Philipa.

kraljica elizabeta in princ philip
Foto : Kraljica Elizabeta II. in princ Philip na svoj poročni dan leta 1947 (vir: PROFIMEDIA)

Doslej nevideni posnetki

Posnetki prikazujejo kraljičino življenje, vse od njenega rojstva do obdobja pred kronanjem. Na enem izmed posnetkov je tudi obisk princa Philipa na gradu Balmoral 1946, tik preden sta z Elizabeto javno oznanila zaroko. S posnetkov je razvidno veselje kraljice, ki je veselo razkazovala svoj zaročni prstan. Par se je poročil novembra 1947, zakon pa je trajal vse do smrti princa Philipa lani aprila, torej 73 let.

”Ta dokumentarec je izjemen vpogled v zasebno življenje kraljeve družine, ki ga lahko le redko vidimo. Čudovito je, da lahko te posnetke delimo z narodom ob srebrnem jubileju kraljice,” je ob tej priložnosti dejal Simon Young, ki je dobil v roke škarje in platno za oblikovanje dokumentarca. Elizabeth: The Unseen Queen bo predvajan 29. maja tik pred večdnevnim praznovanjem kraljičinega jubileja.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar