Vrtoglava napitnina na luksuzni jahti: Črnogorka si je z njo kupila avto

Magazin 14. Avg 202305:53
Visoka napitnina za stevardeso na jahti
@majabucanin/TIKTOK/Zajem zaslona

Črnogorka Maja Bučanin, ki je kot stevardesa zaposlena na luksuzni jahti, je na družbenem omrežju TikTok delila zgodbo o svojem najljubšem gostu. Ta je devetim članom posadke pustil kar 56.000 evrov napitnine.

Črnogorka Maja Bučanin, ki dela kot stevardesa na jahtah, na svojem TikTok profilu pogosto pripoveduje o svojem delu. Posebno zanimanje je vzbudila anekdota o njenem najljubšem gostu, ki je posadki namenil najvišjo napitnino doslej.

“Najem naše jahte stane med 250 in 300 tisoč evri na teden. Gostje zapravijo veliko denarja, okrog 400 do 500 tisoč evrov, in pustijo napitnino. Ni nujno, da morajo, ampak običajno pustijo 10 odstotkov,” je pojasnila. Nato je nadaljevala s prigodo o radodarnem gostu: 71-letnemu Evropejcu, ki je prišel z družino in se zdel nekoliko nezainteresiran.

Bučanin je dobila posebna navodila, da je gost na dieti, ki pa se je očitno ni zvesto držal: “Moški je prišel s tono alkohola in dvema ogromnima škatlama cigar; vedela sem, da ne bo na nobeni dieti. Izjemno vesel človek, a precej zahteven.”

H gostu je prišla prijateljica, okrog 60-letna gospa. “Zelo sem si želela, da se počuti dobro, saj sem videla, da mu to veliko pomeni. Kadarkoli sem nekaj naredila zanjo, je rekel ‘bravo Maja, to je to’.”

Dva dni pred odhodom z ladje je gospod naredil zadnji račun s kapitanom in posadki pustil 56.000 evrov napitnine, kar je bilo več kot običajnih deset odstotkov. “Še nikoli nam ni nihče pustil toliko,” je sledilcem zaupala stevardesa. Vsak od devetih članov posadke je tako dobil 6.200 evrov, nato pa še 200 evrov od gostove sestre, skupaj torej 6.400 evrov. Z vrtoglavo napitnino si je Maja kupila avto.

Kot je še dodala Tiktokerka, ji je gost pred odhodom še dal svojo vizitko in jih obljubil pomoč, če jo bo v poslovnem svetu kadarkoli potrebovala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.