Vstopili smo v obdobje znamenja ribi – kaj je značilno za to znamenje?

Magazin 21. Feb 202307:30
ženski
Profimedia

Astrološko obdobje sonca v znamenju ribi prinaša globlja čustva in zasanjanost. To je čas za sanjarjenje in poglabljanje vase.

18. februarja ob 22.34 se je sonce premaknilo v znamenje ribi in tako naznanja začetek obdobja tega znamenja. To obdobje nas spodbuja, da se povežemo s svojo ustvarjalnostjo. Lahko pa se zgodi tudi, da bodo v tem času na površje privrela čustva, ki smo jih v preteklosti potlačili. Ker so ribe izjemno občutljive, bomo lahko veliko bolj intenzivno občutili vse, kar se dogaja okoli nas.

Lastnosti rib

Znamenju ribi vlada planet Neptun, ki je planet sanj, iluzij, duhovnosti in psihičnih sposobnosti. V astrologiji planet, ki je z naše točke na Zemlji videti moder, zamegli racionalno misel, spodbudi domišljijo in lahko povzroči tudi nekaj zmede.

Mističnost, čarobnost in zasanjanost so lastnosti, ki jih imajo tudi ribe. Z mislimi pogosto pobegnejo med oblake takrat, ko realnost postane pretežka za njihovo občutljivo srce. Rade se zatečejo v svet umetnosti in sanj.

Odlikujeta jih tudi neskončno sočutje in empatija. Pogosto prevzamejo in prenašajo bolečino in stisko drugih ljudi, zato je pomembno, da se naučijo razlikovati, kateri občutki so njihovi in kateri ne.

Kaj nam prinaša obdobje rib?

Ko se sonce premika skozi znamenje rib, lahko opazimo, da smo vsi nekoliko bolj zasanjani. V tem času lahko občutimo, kako se okrepijo naša intuicija, ustvarjalnost in domišljija.

V obdobju rib (še zlasti ko se bomo približevali polni luni) lahko pričakujemo, da se bo oglašala nerazrešena bolečina iz preteklosti. To obdobje je odlična priložnost, da posvetimo pozornost nezaceljenim ranam in v sebi najdemo moč, da jih uredimo.

Sicer pa je obdobje s soncem v znamenju rib dobro za počasne premike, premišljene odločitve in nežnejše korake. Brez občutka krivde pa si privoščite tudi nekaj fantaziranja in sanjarjenja. Branje knjig, gledanje filmov, obiskovanje gledališča, sprehajanje po naravi, poslušanje glasbe … Vse to spada v to posebno obdobje v letu, ko se astrološki cikel zaključuje.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.