Direktorica naj bi porabila 200.000 evrov podjetja za osebne namene

Črna kronika 06. Maj. 202211:56
Delite:
Denar
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Zaradi zlorabe položaja je bila na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zoper direktorico gospodarske družbe s slovenske obale in njeno mamo. Direktorica naj bi leta 2017 v nasprotju z interesi družbe porabila skoraj 200.000 evrov. Denar je namenila za delno plačilo kupnine nepremičnin, ki so nato postale njena last.

Koprski kriminalisti so na koprsko okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper direktorico gospodarske družbe s slovenske obale in njeno mamo. Direktorica naj bi leta 2017 zlorabila položaj s tem, ko je brez soglasja družbenikov in v nasprotju z interesi družbe porabila skoraj 200.000 evrov sredstev družbe za osebne namene.

Denar naj bi porabila za delno plačilo kupnine nepremičnin, ki so nato postale njena last. Tako pridobljene nepremičnine je nato v letu 2018 “zavarovala” s hipoteko v korist njene mame, ki je bila izvedena na osnovi lažne posojilne pogodbe med direktorico in mamo. Notarki, ki je to posojilno pogodbo overila, sta osumljenki prikrili, da je njena vsebina neresnična in s tem storili kaznivo dejanje overitve lažne vsebine, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Direktorico so ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja in kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, ki ga je storila v sostorilstvu z materjo.

Kriminalistično preiskavo zlorabe položaja direktorice gospodarske družbe so kriminalisti pričeli na podlagi ovadbe finančne uprave, drugo kaznivo dejanje pa so zaznali med samo preiskavo, ki jo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za kaznivo dejanje overitve lažne vsebine pa kazen zapora do treh let, so še spomnili na policiji.