Eden po avtocesti drvel z 202 km/h, drug vozil z uničenimi pnevmatikami

Črna kronika 21. Nov 202309:17 1 komentar
Prehitra vožnja Romuna
Foto: PU Celje

Celjski prometni policisti so včeraj na štajerski avtocesti ustavili romunskega voznika, ki je vozil 202 km/h. Prav tako so ustavili madžarskega voznika vlečnega vozila, ki je imel popolnoma uničeni desni pnevmatiki, in ga izločili iz prometa.

Včeraj so policisti Postaje prometne policije Celje izvajali nadzor in ob tem zaznali 48 kršitev zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo.

Med izvajanjem meritev hitrosti na avtocesti zunaj naselja Gotovlje iz smeri Šentruperta proti Celju so ob tem zaznali romunskega voznika, ki je vozil 202 km/h. Izdali so mu plačilni nalog v višini 1.200 evrov in izrek devetih kazenskih točk.

Ustavili so tudi voznika vlečnega vozila, sicer državljana Madžarske. Ker je imelo vozilo na četrti in peti osi popolnoma uničeni desni pnevmatiki, so ga izločili iz prometa. Prav tako voznik ni imel pravilno zavarovanega tovora v priklopnem vozilu. Voznik je prejel plačilni nalog v višini 520 evrov, polovični znesek pa je poravnal na kraju. Prav tako so mu izdali plačilni nalog za pravno osebo v višini 3.000 evrov. Polovičko je prav tako poravnal na kraju.

Prehitra vožnja
Foto: N1

Ob tem policisti svetujejo, naj vozniki vozijo z ustrezno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje