Gore zahtevale novo smrtno žrtev: v severni steni Špika umrl alpinist

Črna kronika 05. Avg 202214:17 0 komentarjev
Špik
Maja Fabjan

Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da se je v na območju občine Kranjska Gora v severni steni Špika smrtno ponesrečil alpinist. Nesreča se je zgodila nekaj pred 7. uro zjutraj. Kranjskogorski gorski reševalci in dežurna helikopterska ekipa z Brnika so umrlega in njegovega nepoškodovanega soplezalca prepeljali v dolino.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da se je smrtno ponesrečil slovenski državljan. Moški je med plezanjem padel in se smrtno ponesrečil, okoliščine pa kažejo, da je plezal brez varovanja. Gorska reševalna zveza Slovenije je na Facebooku zapisala, da naj bi do nesreče prišlo zaradi odloma kamenja.

Ponesrečeni plezalec je bil v steni s še enim plezalcem, ki pa v dogodku ni bil poškodovan. Sumljivih okoliščin med zbiranjem obvestil policisti niso ugotovili.

Letos je v gorskih nesrečah življenje izgubilo že 20 planincev oziroma alpinistov.

“Pozivamo k veliki previdnosti ter odgovornosti do sebe in do drugih. Gore niso igrišče, so zahteven in nevaren teren, še posebej, če se jih lotevamo neodgovorno,” opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Gorski reševalci večkrat posredovali tudi v četrtek

Vrsto posredovanj so gorski reševalci opravili tudi v četrtek. Med drugim se je v ferati Hvadnik v Gozd Martuljku zaradi nepravilnega vpenjanja huje poškodoval pohodnik, ki je padel okoli sedem metrov v globino, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na območju Prisojnika sta se v četrtek zvečer izgubila dva tuja pohodnika, ki so ju gorski reševalci skupaj s policijskim helikopterjem danes nepoškodovana rešili. Še en planinec pa se je v četrtek izgubil v bohinjskih gorah. Tamkajšnji gorski reševalci so moškega našli in ga pospremili v dolino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!