Mladoletnik v smrtni nevarnosti, mariborski policisti motiv še ugotavljajo

Črna kronika 01. Okt 202210:00 > 13:36
Požar v tovarni Belinka
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović Jr./BOBO)

V mariborski mestni četrti Magdalena je včeraj ponoči mladoletnik z neznanim ostrim predmetom poškodoval drugega mladoletnika, so sporočili s policije. Osumljenec je s kraja pobegnil in pozneje v spremstvu staršev prišel na policijsko postajo. Policisti motiv za dejanje še ugotavljajo.

Včeraj okoli pol enajstih zvečer je bil v mariborski mestni četrti Magdalena huje poškodovan mladoletnik, ki je še vedno hospitaliziran in je v smrtni nevarnosti, so sporočili z mariborske policijske uprave. Policisti so ugotovili, da ga je z neznanim ostrim predmetom poškodoval drug mladoletnik. Tako žrtev kot osumljenec sta z območja Maribora.

Osumljenec kaznivega dejanja je s kraja pobegnil in se v spremstvu staršev pozneje zglasil na policijski postaji Maribor II, je še navedla policija v sporočilu za javnost. V skladu z zakonom o kazenskem postopku mu je bila odvzeta prostost in odrejeno 48-urno policijsko pridržanje.

V današnji izjavi za medije v Mariboru še niso mogli natančneje povedati, kakšen oster predmet je napadalec uporabil, je za STA dejala predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga. Še vedno ugotavljajo tudi, kakšen je bil motiv za dejanje.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki jo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so še sporočili s policije. Dodali so, da zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb dodatnih informacij o dogodku ne morejo posredovati. Če bo znanega kaj več, bodo javnost obvestili, vendar pa je po njenih besedah veliko odvisno tudi od same preiskave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.