Umrl eden najboljših hrvaških novinarjev

Črna kronika 18. Avg 202210:31 > 11:11
Mislav Bago
Dnevnik.hr

Umrl je znani voditelj in večkrat nagrajeni novinar Nove TV Mislav Bago.

V 50. letu starosti se je poslovil Mislav Bago, večkrat nagrajeni hrvaški novinar, poročevalec in politični komentator.

Začel je kot novinar/raziskovalec na hrvaški javni televiziji (HRT) v informativni redakciji TV Parlament, kasneje se je specializiral za notranjo politiko. Od leta 1995 je sodeloval pri nastajanju vseh volilnih oddaj. Med letoma 2006 in 2008 je bil urednik oddaje Odprto, leto pozneje pa je postal urednik in novinar na Novi TV.

Od takrat je sodeloval pri vseh pomembnejših projektih informativnega programa, od predsedniških in parlamentarnih ter lokalnih volitev in volitev v Evropski parlament. Spremljal je vse pomembnejše dogodke, kot so politične zadeve, pa tudi druge dogodke, ki so močno prizadeli hrvaško družbo, tudi poplave v Slavoniji, piše N1 Hrvaška.

Za svoje delo je prejel vrsto nagrad. Leta 1998 je prejel nagrado Marije Jurić Zagorke za najboljšo reportažo ter leta 2003 in 2006 za najboljši intervju ter nagrado novinar leta 2006 za serijo intervjujev z nekdanjima premierjema Ivom Sanaderjem in Ivico Račanom.

Od njega se poslavljajo številni kolegi, novinarji in znani politiki. Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor je na Twitterju zapisala “Eden tistih trenutkov, ko ostaneš brez besed. Počivaj v miru, Mislav.”

“Mislav je pustil neizbrisen pečat v hrvaškem novinarstvu, pa tudi v naši redakciji. Bil je naš najljubši sodelavec in urednik, vedno pripravljen pomagati. Vsi smo se od Mislava veliko naučili in občudovali njegovo strast do dela, vedno z novo idejo, vedno korak pred nami. Njegov prezgodnji odhod je velika izguba za vse nas,” je zapisala direktorica Informativnega programa Nove TV Ksenija Kardum.

Novinarka N1 Zagreb Ivana Dragičević pa, da je bil Mislav predvsem velik prijatelj in velik človek. “Srce se mi para. Zelo te imamo radi in vsi smo te imeli radi.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.