Pijani voznik skušal podkupiti policista s tisoč evri

Črna kronika 25. Feb 202414:28 6 komentarjev
alkotest, policija
Foto: Bor Slana/ BOBO

Decembra lani je 31-letni voznik pod vplivom alkohola poskušal podkupiti policista s tisoč evri. Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da so ga zaradi dajanja podkupnine kazensko ovadili, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Novogoriški policisti so v drugi polovici decembra lani v nočnem času izvajali nadzor cestnega prometa in pri tem ustvarili voznika osebnega avtomobila.

31-letniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat pa je pokazal, da je voznik pijan. Policisti so zato vozniku odredili pridržanje v policijskih prostorih ter izrekli predpisane sankcije.

Voznik pa je v postopku poskušal podkupiti policista. Izročil mu je tisoč evrov, da mu ta ne bi izrekel sankcij.

S tem je voznik storil kaznivo dejanje dajanja podkupnine, novogoriški kriminalisti pa so ga kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zoper njega so podali tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob tem so na novogoriški policijski upravi poudarili, da imajo ničelno stopnjo tolerance do tovrstnih kaznivih dejanj. “Preiskovanje korupcijskih kaznivih dejanj je ena temeljnih prioritet policijskega dela,” so dodali. Opozorili so še, da so v primeru korupcije odgovorni tako dajalci kot prejemniki podkupnin.

“Praviloma se korupcijska kazniva dejanja izvršujejo v zaprtih krogih oseb, ki nimajo interesa po razkritju teh dejanj pred organi pregona, zato pozivamo vse, da v primeru razpolaganja s tovrstnimi informacijami, to prijavijo Policiji,” so zapisali ob koncu.

Prijavo lahko občani podajo osebno na policijskih enotah kot tudi na interventni številki 113, anonimnem telefonu policije 080 1200 ali na elektronsko anonimno e-prijavo korupcije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje