Po gorenjski avtocesti divjal več kot 200 kilometrov na uro

Črna kronika 03. Mar 202417:50 8 komentarjev
Prehitra vožnja
Foto: PU Kranj

Gorenjski policisti so med merjenjem hitrosti v enem dnevu ujeli 60 prehitrih voznikov. Izstopal je hrvaški državljan, ki je na odseku, kjer je omejitev 110, vozil kar 219 kilometrov na uro.

Gorenjski policisti so danes na avtocesti merili hitrost in do poznega popoldneva ujeli 60 prehitrih voznikov. Trije med njimi so na odsekih, kjer je sicer najvišja dovoljena hitrost 110 kilometrov na uro, presegli 200 kilometrov na uro.

Najbolj je izstopal 55-letni voznik iz Hrvaške, ki je okoli 11. ure proti karavanškemu predoru divjal s kar 219 kilometri na uro. Prislužil si je devet kazenskih točk in globo 1.200 evrov. Ker je bil voznik tujec, je moral globo plačati takoj – ker je plačal polovičko torej 600 evrov.

Ob tem so policisti dodali, da je pomembno, da vsi udeleženci v primeru upoštevajo hitrostne omejitve, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja še vedno ena od glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami.

“Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli k zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah, lahko povzročijo zelo hude posledice in še dodatne zastoje,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje