Po nesreči z letalom v bližini Ljubljane več gospodinjstev brez elektrike

Črna kronika 12. Jun 202217:53 0 komentarjev
ELEKTRICNA NAPELJAVA
Srdjan Živulović/ BOBO

Včeraj se je v okolici Ljubljane zgodila nesreča, v kateri je letalo z jeklenico za vleko jadralnih letal pretrgalo električno napeljavo. Na tem območju je bila za nekaj časa v več gospodinjstvih prekinjena dobava električne energije.

V soboto, 11. junija, so bili predstavniki Policijske uprave (PU) Ljubljana obveščeni, da je okoli 15. ure letalo z jeklenico za vleko jadralnih letal pretrgalo električno napeljavo v okolici manjšega letališča v Podpeči. “Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je pilot po odprtju jadralnega letala po standardnem postopku poskušal odvreči vlečno jeklenico na letališče, pri tem pa zapel v kabel električne napeljave v bližini,” je sporočila Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana.

Ker se je električni kabel pretrgal, je bila na tem območju za nekaj časa prekinjena dobava električne energije. Pilot je po dogodku jeklenico varno odvrgel in pristal, je še pojasnila Golec in dodala, da je v dogodku nastalo za nekaj sto evrov škode na električnem vodniku. Policisti skupaj s preiskovalcem letalskih nesreč vse okoliščine še ugotavljajo in bodo po vseh ugotovljenih dejstvih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo ter Agencijo za civilno letalstvo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!