Umrl še drugi pacient, ki so mu v SB Celje zamenjali identiteto

SB Celje
SB Celje (Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO)

Po poročanju Dela je umrl še drugi pacient, ki so mu v celjski bolnišnici zamenjali identiteto.

Spomnimo, iz Splošne bolnišnice Celje so pred dvema tednoma sporočili, da so zamenjali identiteto dveh starejših pacientov, ki sta 7. septembra z istim reševalnim vozilom prišla iz doma starejših občanov Loka pri Zidanem Mostu.

Eden od pacientov je v petek, 9. septembra, umrl v bolnišnici, a so za umrlega razglasili pacienta, ki je preživel. Za zamenjavo identitete so izvedeli šele v sredo pozno popoldne, ko je bil umrli pacient že pokopan, preživeli pa se je vrnil v dom starejših občanov.

Časnik Delo danes poroča, da je umrl še drugi pacient, ki je bil vpleten v zamenjavo identitete v celjski bolnišnici. Umrl je v nedeljo v eni od slovenskih bolnišnic, še poroča Delo, in dodaja, da mora družina umrlega pred pogrebom počakati še na obdukcijo in opraviti še prekop žare, v kateri leži svojec druge družine.

Sin pokojnika je za Delo dejal, da so se od očeta lahko zdaj vsaj poslovili, saj jim stikov z njim zaradi covidnih razmer v celjski bolnišnici niso omogočili.

Ministrstvo za zdravje je na PU Celje danes sicer podalo naznanilo o sumu kaznivega dejanja zoper neznane storilce zaradi malomarnega zdravljenja in nevestnega dela v službi v povezavi z dogodki v Splošni bolnišnici Celje.

Spomnimo, izredni strokovni nadzor v bolnišnici je pokazal, da je do zamenjave bolnikov prišlo v triažnem prostoru urgentnega centra celjske bolnišnice ob predaji bolnikov med reševalcema ZD Sevnica v triažo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.