V nesreči poljskega avtobusa na Hrvaškem umrla oba šoferja

Črna kronika 08. Avg 202216:43 0 komentarjev
Varaždin, nesreča
REUTERS

V sobotni nesreči avtobusa s poljskimi romarji na Hrvaškem sta umrla oba šoferja, je za hrvaški časnik Jutarnji list potrdil tiskovni predstavnik državne tožilke v Varaždinu Darko Galić.

V nesreči je umrlo 12 potnikov. Dve osebi sta še vedno v kritičnem stanju, stanje ostalih potnikov je stabilno, so danes sporočili z ministrstva za zdravstvo.

“Brez dvoma smo ugotovili, kdo je vozil avtobus v trenutku nesreče, ker je bil voznik, ki je umrl, v voznikovem sedežu in privezan z varnostnim pasom,” je Darko Galić pojasnil okoliščine, na podlagi katerih so ugotovili, kateri od obeh šoferjev je vozil avtobus. “Državno tožilstvo mora ugotoviti, ali obstajajo elementi kaznivega dejanja in kdo ga je storil, ter sprejeti odločitev, povsem jasno pa je, da kazenskega postopka ne more uvesti proti osebi, če ta ni živa. Mogoča je odločitev, da bo celoten postopek vodilo poljsko pravosodje, saj so vse žrtve poljski državljani,” je še pojasnil Galić za Jutarnji list.

Nesreča se je zgodila v soboto zgodaj zjutraj na avtocesti od Varaždina proti Zagrebu. Po dosedanjih podatkih je voznik izgubil nadzor nad vozilom, ki je nato prebilo zaščitno ograjo in zapeljalo s ceste.

Na avtobusu je bilo 42 romarjev ter dva voznika, ki so se v petek zjutraj odpravili iz Varšave na romanje v Medžugorje v Bosni in Hercegovini.

11 potnikov je na umrlo na kraju nesreče, en v zagrebškem kliničnem centru, več deset potnikov pa je bilo poškodovanih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!