V Turčiji aretirali šefa slovenskega dela kavaškega klana

Črna kronika 30. Sep 202213:05 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: N1

Policisti v Turčiji so kot glavnega organizatorja nedavne likvidacije šefa kavaškemu sovražnega škaljarskega klana Jovana Vukotića aretirali Črnogorca Milana Vujotića. Prav pod njegovim nadzorom naj bi slovensko celico klana, ki jo obtožnica bremeni trgovanja z drogami, vodila Domžalčan Klemen Kadivec ter Črnogorec Filip Vrzić, poroča Delo.

Obtožnica domnevne člane slovenske celice kavaškega klana bremeni, da so po Evropi kot člani hierarhično organizirane kriminalne združbe kupili najmanj 534 kilogramov kokaina, dve toni konoplje, 30 litrov amfetaminske baze, deset kilogramov heroina, 96 kilogramov hašiša in druge droge. Drogo so nato prepeljali v Slovenijo in jo prodajali naprej. Obtožnica je dolga skoraj 500 strani in je nedavno postala pravnomočna.

Časnik navaja, da čeprav naj bi bil zdaj aretirani Vujotić šef slovenske celice Kavčanov, ki je skrbel za to, da denar od prodane droge iz Slovenije prispe do šefov združbe na Balkan, pa ga v obtožnici proti slovenskim članom klana ne najdemo. V tej zadevi je bilo sprva osumljenih 64 ljudi, a je tožilec specializiranega tožilstva Jože Levašič na ljubljanskem okrožnem sodišču vložil obtožnico zoper 21 obtoženih.

Obtoženi so Klemen Kadivec, Slađan Petrović, Danijel Mišljenović, Stojan Babić, Elvis Kolenović, Dejan Marijanović, Slađan Karimović, Dalibor Kožulj, Nenad Tabaković, Darko Vukojević, Darko Poraščanin, Mario Budimir, Radenko Vučenović, Slavko Tešić, Dragan Todorović, Dejan Pejovski, Marko Radoman, Drejc Kovač, Blaž Kadivec, Alen Bajc in Ivica Stojski, navaja časnik Delo.

V prvotni verziji obtožnice so bili obtoženi še trije, ki pa so na begu, zato jim bodo sodili posebej, če jih kdaj odkrijejo, med drugim navaja Delo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!