Kristina Šteblaj nova izvršna direktorica DUTB

Gospodarstvo 19. Jan 202210:31 > 11:28 1 komentar
Kristina Šteblaj
Ministrstvo za finance

Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so na seji za izvršno direktorico imenovali Kristino Šteblaj. V tričlanskem izvršnem vodstvu sta še Matej Pirc in Andrej Lazar. Njen mandat bo trajal od 1. februarja do konca letošnjega leta.

Kristino Šteblaj so neizvršni direktorji za izvršno direktorico imenovali na ponedeljkovi seji. Šteblaj je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka.

Svoje delovne izkušnje je najprej pridobivala v gospodarstvu, nato je od leta 1993 službovala na različnih področjih proračuna na ministrstvu za finance. Med drugimi delovnimi mesti je kot vršilka dolžnosti generalne direktorice vodila direktorat za proračun in v njegovem okviru skoraj tri leta sektor za proračun. Marca leta 2020 je postala državna sekretarka na ministrstvu za finance, so sporočili iz DUTB.

Izvršno vodstvo bo v polni sestavi začelo delovati s 1. februarjem, v prihodnjih tednih pa bo znana tudi delitev odgovornosti med izvršnimi direktorji, so še sporočili iz DUTB.

Poleg izvršnih direktorjev sestavljajo upravni odbor DUTB še neizvršni direktorji. Predsednik upravnega odbora in neizvršni direktor je Franci Matoz, neizvršni direktorji so še Gregor Planteu, Aleksander Lozej in Alenka Urnaut Ropoša. (STA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje