Metallica je nazaj: 12. studijski album kalifornijskih težkokategornikov

Kultura 14. Apr 202309:55 0 komentarjev
Metallica
Profimedia

Bogata diskografija ameriške heavy metal skupine Metallice je bogatejša za 12. studijski album z naslovom 72 Seasons. Album je bil premierno predstavljen na predvečer izdaje po kinih po vsem svetu, kjer bodo predvajani videospoti vseh 12 pesmi, pospremljenih z ekskluzivnimi komentarji članov zasedbe. Novi album sledi zadnjemu iz leta 2016 Hardwired ... to Self-Destruct.

12. dolgometražni studijski album kalifornijske heavy metal skupine Metallice 72 Seasons, ki ga je z vodjo skupine kitaristom Jamesom Hetfieldom in bobnarjem Larsom Ulrichom produciral Greg Fidelman, je dol 77 minut.

Skupina je obenem napovedala svetovno turnejo, na kateri bo predstavljala tudi pesmi z novega albuma. Začela jo bo 27. aprila v Amsterdamu, koncerta, ki bosta 18. in 20. avgusta v teksaškem Arlingtonu, pa bodo snemali in predvajali po kinih po vsem svetu.

“Ponovno sodelujemo z zvezdniško ekipo založbe Trafalgar Releasing, da bi svetovno turnejo M72 pripeljali v vaš domači kino,” piše v najavi na spletni strani skupine. Tako bosta na sporedu dva večera z dvema popolnoma različnima programoma, ki bosta vključevala pesmi iz več kot 40 let dolge kariere skupine Metallica, od Kill ‘Em All do skladb iz 72 Seasons. “Nobene pesmi ne bomo igrali dvakrat, tako da bo na obeh večerih skupaj slišati več kot 30 pesmi,” obljubljajo glasbeniki.

Metallico, ki velja za eno najbolj vplivnih in prodajanih heavy metal skupin, poleg pevca in kitarista Jamesa Hetfielda sestavljajo še bobnar Lars Ulrich, kitarist Kirk Hammett in basist Robert Trujillo. Zasedba, ki je v svojem jedru, z izjemo basista Trujilla, ostala nespremenjena vse od leta 1981, je v svoji bogati glasbeni karieri močno zaznamovala razvoj metal glasbe. Albumi Kill ‘Em All, Ride the Lightning, Master of Puppets, And Justice for All in Metallica (sicer bolj znanim pod imenom The Black Album) so še danes uvrščeni na Billboardovo lestvico najboljših albumov vseh časov.

Zasedba iz Los Angelesa je bila leta 2009 sprejeta tudi v prestižno Dvorano slavnih rokenrola.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!