Taylor Swift se je vpisala v zgodovino in napovedala nov album (FOTO)

Kultura 05. Feb 202406:35 0 komentarjev
Taylor Swift (Foto: Mario Anzuoni/REUTERS)

Svetovna glasbena estrada se je v nedeljo zvečer zbrala na podelitvi glasbenih nagrad grammy. Med zmagovalci izstopata Billie Eilish z zmago v kategoriji za pesem leta za skladbo What was I made for, sicer naslovno skladbo filma Barbie, in Miley Cyrus, ki je za uspešnico Flowers prejela prvega grammyja. Praznih rok pa niso ostali niti oboževalci Taylor Swift. Po zmagi v kategoriji za album leta je napovedala izid novega albuma.

Svetovne glasbene zvezde so se v nedeljo v Los Angelesu zbrale na podelitvi prestižnih glasbenih nagrad grammy. Eno glavnih nagrad je prejela Billie Eilish za naslovno skladbo zelo uspešnega filma Barbie. Poleg omenjene nagrade je prejela tudi grammyja za najboljšo skladbo, napisano za vizualne medije.

Slovesnost je odprla Dua Lipa z več svojimi pesmimi, med drugim uspešnico Dance the Night, prav tako z albuma Barbie.

Med prijetnejšimi presenečenji nagrad je bila Miley Cyrus. Pevka je po skoraj 20 letih kariere namreč prejela svojo prvo nagrado. Velika uspešnica lanskega poletja Flowers je bila nagrajena za najboljši pop nastop, prav tako pa z eno glavnih nagrad – ploščo leta.

SZA, ki je bila nominirana za največ – kar devet grammyjev, je domov odnesla dve nagradi, in sicer za najboljšo R&B skladbo Snooze in za najboljši nastop v paru ali skupini.

Miley Cyrus (Foto: Mario Anzuoni/REUTERS)
Miley Cyrus (Foto: Mario Anzuoni/REUTERS)
Olivia Rodrigo (Foto: Mike Blake/REUTERS)
Dua Lipa (Foto: Mike Blake/REUTERS)
Celine Dion (Foto: Mike Blake/REUTERS)
Taylor Swift (Foto: Mario Anzuoni/REUTERS)
Mark Ronson in Meryl Streep (Foto: Mike Blake/REUTERS)
Billie Eilish in Finneas O'Connell (Foto: Mike Blake/REUTERS)

Za še eno od prijetnih presenečenj za svoje oboževalce pa je poskrbela Taylor Swift. Po zmagi v kategoriji album leta je napovedala izid novega albuma. Ta bo sledil nizu zelo uspešnih izdaj albumov zadnjih let. S sinočnjo zmago se je Swift še enkrat vpisala v zgodovino. Je namreč edina na svetu s štirimi grammyji za album leta. S tem je prehitela Franka Sinatro, Stevieja Wonderja in Paula Simona.

Med nastopajočimi so bili poleg omenjene Due Lipe še Billie Eilish, Billy Joel, Joni Mitchel, Miley Cyrus, SZA in Olivia Rodrigo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!