Prizor na Baliju zgrozil splet: “Nekaj najhujšega, kar sem kdajkoli videla”

Magazin 03. Feb 202411:13 7 komentarjev
Pajki na Baliju
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Turistka Grace Kelly je na Baliju posnela video, ki je postal spletna senzacija, saj je v enem dnevu na TikToku pritegnil več kot 20 milijonov gledalcev.

33-letna Grace Kelly je posnela na stotine pajkov, ki so viseli v svojih mrežah. Na ta prizor je naletela med Ubudom in goro Batur, na meji z mestom Kintamani, piše New York Post. Posnetek je takoj postal viralna senzacija, prizor pa je opisala kot “nekaj najhujšega, kar je kdajkoli videla”.

“Ta nenavaden prizor sem opazila med vožnjo, zato sem taksista prosila, naj ustavi, ker nisem mogla verjeti, kaj vidim,” je za news.com.au povedala britanska turistka.

Pajkove mreže so se raztezale kar 20 metrov vzdolž ceste, prepletale so drevesa in daljnovode ter ustvarjale prizor, ki je bil hkrati osupljiv in strašljiv.

Njen videoposnetek je na TikToku v enem samem dnevu privabil pozornost več kot 20 milijonov gledalcev, ob tem pa prejel že več kot 88.000 komentarjev iz različnih delov sveta. “Bali je bil na vrhu mojega seznama, zdaj pa je 99283774748272763647474,” je zapisal uporabnik TikToka, ki je samo s tem komentarjem zbral več kot 160.000 všečkov, medtem ko je drugi dodal: “Poskušam prihraniti denar za Bali in ta video mi je bil pri tem v veliko pomoč.”

@graces__adventures welcome to h$ll on earth 🙃🕷️ (dont actually let this put you off Bali i think this is some kind of natural phenomenon and not very common – and was not in a popular location) ❗️ This video is being represented by LADbible Group. For any usage/licensing requests, please email [email protected] #baliviral #balilife #explorebali #arachnophobia #spiders #spiderverse #indonesiatiktok #visitbali ♬ original sound – Grace – Hiking & Travel

“Srce mi razbija. To je grozljivo,” je zapisal tretji uporabnik Tiktoka. “Kot nekdo, ki se boji pajkov, Bali in Avstralija nista več na mojem seznamu destinacij, ki jih moram obiskati,” pa je zapisal četrti. “Že samo en pajek je dovolj, da ne grem v svojo kopalnico … Torej ja, Bali je odpovedan,” pa se je pošalil peti.

Kelly, ustvarjalka vsebin, ki se že dve leti posveča potovanjem in pohodništvu, je bila presenečena nad izjemnim uspehom svojega videoposnetka. “Ko sem ga objavila, sem v nekaj minutah preverila telefon in ugotovila, da ima že 10.000 ogledov. Nekateri komentarji so me res nasmejali,” je povedala.

Dodala je, da je za pet tednov pobegnila pred “depresivno britansko zimo” in si na Baliju najela stanovanje. Otok jo je zelo navdušil. “Druge spodbujam, naj se ne pustijo prestrašiti in obiščejo Bali, saj je malo verjetno, da bodo doživeli kaj podobnega,” je povedala.

Takšen dogodek je na Baliju prej redkost kot pravilo, Kelly pa turiste opozarja, naj bodo previdni pri drugih živalih, še posebej pri opicah. Podatki, zbrani lani s strani news.com.au, kažejo, da so Avstralci, ki so jim opice na Baliju ukradle lastnino, v zadnjih petih letih od ene same zavarovalnice zahtevali skoraj 11.000 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje