Bencinska črpalka v Vrtojbi občasno brez dizla. Petrol miri: Zalog imamo dovolj

Novice 21. Mar 202215:22 > 17:38 2 komentarja
Petrol, bencinska črpalka
ŽIGA ŽIVULOVIČ/BOBO

Na bencinski črpalki na mejnem prehodu Vrtojba je v preteklih dneh, tudi danes, primanjkovalo dizla. Kot pravijo na Petrolu, so težavo že rešili in povečali dobavo goriva na tem prodajnem mestu. "Povečan obisk opažamo zlasti na svojih obmejnih prodajnih mestih," še pravijo na Petrolu, kjer dodajo, da imajo dovolj zaloge goriva.

Po družbenih omrežjih so se danes razširile informacije, da je del Petrolove bencinske črpalke na mejnem prehodu Vrtojba zaprt. Za pojasnila smo se obrnili na državno družbo Petrol. “Da je bilo prodajno mesto Vrtojba – sever v minulih dneh in danes zaprto, ne drži. Prodajno mesto je bilo odprto v preteklih dneh in tudi danes. Začasno so bili zaprti le določeni točilni agregati za dizel, zaradi pomanjkanja goriva, kar pa smo do tega trenutka že uredili. Prodaja ostalega goriva poteka nemoteno, prav tako prodaja ostalega blaga in storitev, ki jih stranke lahko kupijo v prodajnem prostoru,” so za N1 zagotovili v družbi Petrol.

Petrol: Zalog imamo dovolj

Kot so dodali na Petrolu, kratkoročni izpadi zaloge nastajajo zaradi povečane prodaje, a so, tako Petrol, zaradi tega že povečali dobavo goriva na omenjenem prodajnem mestu. “Povečan obisk opažamo zlasti na svojih obmejnih prodajnih mestih, tako na Goriškem kot v obalno-kraški regiji, in sicer zaradi občutnega povišanja cen v Italiji in trenutne cenovne razlike pogonskih goriv med državama. Družba Petrol se trudi, da so vsa prodajna mesta ustrezno oskrbljena že čez dan oziroma zvečer in ponoči,” so pojasnili in poudarili, da ima družba Petrol trenutno dovoljšnje zaloge za običajne potrebe slovenskega prebivalstva po pogonskih gorivih in energentih.

“Za celo leto 2022 ima družba zagotovljene dolgoročne nabavne pogodbe za naftne derivate v obsegu, ki odraža dosedanjo dinamiko rasti mobilnosti na predkovidne ravni, kot je opredeljeno v poslovnem načrtu za leto 2022. Zaradi situacije v Ukrajini in s tem zaostrenih varnostnih razmer sicer opažamo zamude v oskrbnih verigah, vendar lahko potrdimo, da ima družba za mesec marec in april potrjene vse načrtovane dobave naftnih derivatov,” še navajajo v odgovoru za N1.

V preteklih dneh smo že pisali, da številni Italijani, ki se spopadajo z vse višjimi cenami goriva, po bencin in nafto hodijo k nam. Prejšnji vikend je bil tako naval na nekatere primorske črpalke velik, na nekaterih lokalnih cestah so se vile večkilometrske kolone. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je pred dobrim tednom zagotovil, da pomanjkanja goriv v Sloveniji ne bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje