Bo vreme ta konec tedna ugodno za izlet?

Slovenija 14. Maj. 202201:00
Delite:
nevihtni oblaki
Foto: Alen Milavec/BOBO

Spremenljivo do pretežno oblačno bo.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in predvsem v zahodni polovici Slovenije posamezne nevihte, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija, najvišje pa od 19 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V nedeljo bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo predvsem v hribih nastala kakšna ploha ali nevihta.

V ponedeljek bo sončno, več oblačnosti bo v zahodnih krajih. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. V torek popoldne bodo nevihte spet pogostejše.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme od 17. do 22. maja?

Nad našimi kraji bo večinoma prevladovalo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo ob koncu tedna oslabelo. V torek in sredo bo na vreme pri nas vplivala višinska dolina s hladno fronto, ki bo potovala proti jugovzhodu čez srednjo in vzhodno Evropo.

V torek in sredo dopoldne bo sončno, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte v notranjosti Slovenije, dnevne temperature bodo malenkost nižje kot v ponedeljek. Od četrtka do sobote bo vreme stabilno in postopno spet topleje. V nedeljo bodo plohe in nevihte spet verjetnejše.

Komentari

Vaš komentar