Na predstavitvi Dimnikove knjige tudi Kučan, Mesić, Peterle in Lukšič

Slovenija 27. Sep. 202118:28 > 20:22
Delite:
Božo Dimnik predstavitev knjige
Foto: Borut Živulović/BOBO

Lobist Božo Dimnik je v Cankarjevem domu predstavil svojo biografijo V znamenju ribe. V knjigi, ki jo je napisal in uredil pisatelj Tadej Golob, med drugim spregovori o ribištvu, poslu in tudi o politiki.

Lobist Božo Dimnik je predstavil svojo biografsko knjigo V znamenju ribe. V njej Dimnik spregovori tako o ribiških dogodivščinah kot tudi o poslovnih podvigih v socialističnih časih, osamosvojitvi in srečanju s kardinalom, ki je postal papež. Piše pa tudi o politiki, aristokraciji, eliti in ljudeh iz nekdanje politične nomenklature.

Spregovori še o političnih sodobnikih, Janezu Janši, lovu s Stanetom Dolancem in skrivnem potovanju s predsednikom jugoslovanskega predsedstva Stjepanom Mesićem v Nemčijo, obljublja povzetek biografije.

Nekdanji predsednik jugoslovanskega predsedstva in nekdanji hrvaški predsednik Mesić se je udeležil tudi današnje predstavitve knjige in pogovora z Dimnikom v Cankarjevem domu.

Ob njem se je predstavitve udeležilo tudi več politikov iz regije, ki so sooblikovali politično krajino preteklih desetletji. Tako je bilo moč videti nekdanjega predsednika republike Milana Kučana, nekdanjega predsednika vlade Lojzeta Peterleta in nekdanjega predsednika Socialnih demokratov Igorja Lukšiča ter predsednika državnega sveta Alojza Kovšco in predsednika Svetovnega slovenskega kongresa Borisa Pleskoviča. Dogodka v Cankarjevem domu se je udeležil tudi odvetnik Peter Čeferin.

Biografijo je zapisal in uredil pisatelj Tadej Golob. V pogovoru za N1 je glede nastanka biografije dejal: “Kar lahko rečem, je, da je imel izjemno zanimivo življenje in da bi naredil napako, če se te knjige ne bi lotil.” Celoten pogovor z Golobom je dostopen tukaj. Gre za sedmo biografijo, pri kateri je sodeloval.

Dimnik je bil sicer v zadnjem času pod drobnogledom javnosti predvsem zaradi objave fotografij, na katerih je skupaj z Janšo. Fotografija iz avgusta 2016 prikazuje takratnega opozicijskega poslanca Janšo in Dimnika na jahti, ki naj bi bila v lasti poslovneža Andreja Marčiča. Fotografija iz januarja 2017 pa prikazuje njuno druženje v domačem okolju, primerjava fotografij kaže, da sta se družila pri Janši doma.

Na objavljene fotografije je Dimnik v oddaji N1 STUDIO dejal, da se je pri Janši v družinski hiši v Velenju oglasil “kar tako iz čistega naključja”. Povedal je tudi, da je Janšo po naključju srečal tudi na Novi Zelandiji.

Komentari

Vaš komentar