DNS podelil novinarske nagrade

Slovenija 25. Nov 202110:35 > 11:33 1 komentar
DNS
Matej Povše

Znani so prejemniki nagrad Društva novinarjev Slovenije Čuvaj/Watchdog 2021. DNS nagrade tudi letos podeljuje za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva, za izstopajoče novinarske dosežke, za izjemne dosežke v novinarski fotografiji in za dosežke mladih novinarjev. Nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva prejme Glorija Lorenci, novinarka časopisa Večer.

Novinarka Glorija Lorenci, letošnja prejemnica nagrade za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva, “je nadpovprečna, izjemna zapisovalka”, so zapisali pri DNS. “Razpon njenih vlog je izjemen in gre vse od dobre in občutljive poslušalke široke palete različnih intervjuvancev, pripovedovalcev in razlagalcev do raziskovalke in odkrivalke očem nevidnih in odrinjenih tem,” so še sporočili.

Prejemniki nagrade za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2021 pa so novinar Dela Peter Žerjavič, novinarka Večera Ana Lah, novinarka Televizije Slovenija Ksenija Horvat in uredništvo Slovenske tiskovne agencije (STA).

Nagradi za izjemne dosežke v novinarski fotografiji prejmeta Nik Erik Neubauer za posamično fotografijo in Tamino Petelinšek (STA) za reportažo.

DNS podeljuje tudi dve nagradi debitantom leta. Nagrado prejmeta novinarka Vala 202 Uršula Zaletelj in Univerzitetna redakcija Radia Študent.

Za izstopajoči novinarski dosežek je DNS pohvalo podelilo Domnu Saviču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje