Do konca leta zaprt odsek prometne ceste v Ljubljani

Slovenija 16. Feb 202313:34 0 komentarjev
zapora Ižanske ceste
Mestna občina Ljubljana

Od petka do konca leta bo zaradi gradnje kanalizacije zaprta Ižanska cesta med Hladnikovo cesto in Gruberjevim nabrežjem.

Zaradi gradnje javne kanalizacije bodo v petek po jutranji prometni konici zaprli Ižansko cesto na odseku med Hladnikovo cesto in Gruberjevim nabrežjem. Za ves promet bo zaprta do 31. decembra 2023.

Obvoz za osebna vozila bo mogoč po Jurčkovi cesti in Galjevici ter po Hladnikovi, Opekarski in Janežičevi cesti, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Občina je vse udeležence v prometu prosila za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Spomnili so še, da je mogoče celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani spremljati na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo.

Prenova Ižanske ceste poteka v okviru projekta Čisto zate, v katerem dograjujejo javno kanalizacijo na območju vodonosnika Ljubljanskega polja. Na cesti bodo uredili kanalizacijo za odpadno vodo, sočasno pa tudi vodovod, odvodnjavanje meteorne vode, novo cestno razsvetljavo, telekomunikacijske in elektro vode, drevored ter površine za pešce in kolesarje. Projekt se financira z denarjem Evropske unije in Republike Slovenije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!