Dobrodelna dražba katre zaključena. Pahor sporočil, koliko so zbrali

Slovenija 04. Apr 202309:54 7 komentarjev
Pahorjeva katra
Borut Pahor/TWITTER

Za katrco nekdanjega predsednika Boruta Pahorja so bratje Fratar na dobrodelni dražbi zbrali 260.094 tisoč evrov. Pahor je novega lastnika vozila izžrebal ob 15. uri v Dravogradu.

Dobrodelna akcija Katra – drugi krog, s katero je družina Fratar iz Dravograda zbirala sredstva za društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut Zlata pentljica in Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, se je zaključila. Kot je na Twitterju sporočil nekdanji predsednik republike Borut Pahor, je zbranih 260.093,94 evra. Srečnega lastnika najdražje katre na svetu je Pahor izžrebal ob 15. uri v športni dvorani ŠPIC D v Dravogradu.

V žrebanju so sodelovali vsi, ki so na račun Rdečega križa nakazali dobrodelna sredstva, ne glede na njihovo višino.

Spomnimo, da je družina Fratar za starodobnika, ki je bil v Pahorjevi lasti, v okviru njegove dobrodelne akcije Katra za dober namen na dražbi plačala 60.000 evrov. Pahor je sredstva namenil Inštitutu Zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja, katro pa na slovesnosti 18. februarja na Vranskem predal družini Fratar.

Na začetku marca so bratje Fratar zagnali novo dobrodelno akcijo, v okviru katere so s katro ves mesec potovali po Koroški. Opravili so vrsto obiskov, na družbenih omrežjih pa objavili številne fotografije in zahvale vsem, ki so darovali sredstva.

Že pred zaključkom prve dobrodelne dražbe smo se pogovarjali z nekdanjim predsednikom. Ekipi N1 je takrat razkril marsikatero skrivnost o najbolj znani slovenski katrci. Katrca oziroma Renault 4 GTL je bila namreč poleg službenih vozil edini Pahorjev avtomobil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje