Dravograd spet povezan s Slovenj Gradcem

Slovenija 09. Avg 202309:32 1 komentar
Most pri Otiškem Vrhu, med Slovenj Gradcom in Dravogradom. (Vir: DRSI)

Dravograd ni več odrezan od preostale Koroške, saj jim je, potem ko je prelomilo most v Otiškem Vrhu, ki povezuje Dravograd s Slovenj Gradcem, uspelo urediti obvoz za osebna vozila in dostavo do sedem ton in pol skozi novo industrijsko cono (Monter/Korošica). Voznike pozivajo k previdnosti in strpnosti, saj gre za začasno rešitev.

Eden od številnih mostov, ki je nastradal v katastrofalni ujmi, je bil ta, ki povezuje Dravograd in Slovenj Gradec (v Otiškem Vrhu). Ker sta bili zaprti tudi cesti med Dravogradom in Ravnami na Koroškem ter Dravogradom in Mariborom, je bil Dravograd odrezan od sveta.

Včeraj zvečer pa je župan dravograjske občine Tone Preksavec sporočil, da so odprli cesto skozi novo industrijsko cono – Monter/Korošica za osebna vozila in dostavo do 7,5 tone. Pozval je k previdni vožnji, saj je cesta delno makadamska in v grobem asfaltu, jaški pa so nad nivojem vozišča. Velja prepoved tovornega prometa, ki ga bo nadzirala policija.

Preksavec je dodal še, da “vse dni izvajajo pritisk na vse možne naslove, da se postavi montažni most na mestu starega pri Korošici”. Rešitev obvoza pri Monterju je začasna, še posebej ko se odpre promet proti Ravnam.

Prav tako je spet prevozen odsek glavne ceste med Slovenj Gradcem in Dravogradom pri podjetju Nieros, zato ni več treba obvoz skozi Troblje in Pameče. Promet poteka izmenično enosmerno.

Medtem v dravograjski občini še naprej nevarnost predstavljajo številni zemeljski plazovi. “Opravljamo oglede množice plazov, izvajamo sanacije na številnih mestih. Razumem, da vsak, ki je osebno prizadet, pričakuje pomoč takoj, vendar je treba razumeti, da smo omejeni s številom strojev in kadri in ni možno nemudoma prispeti do vsakega. Bomo pa rešili vsakega,” je v objavi na družbenem omrežju Facebook zagotovil župan.

Še vedno je zaprta cesta med Dravogradom in Ravnami na Koroškem, pa tudi cesta med Dravogradom in Libeličami (pri Tribeju). Prav tako ni mogoče priti od Prevalj do Mežice in Črne na Koroškem skozi Poljane.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje