Družina iz Dravograda, ki je kupila Pahorjevo katrco, na pomoč tudi po poplavah

Slovenija 07. Avg 202312:57 2 komentarja
Pomoč za Črno na Koroškem
Slovenska vojska in družina Fratar na pomoč Črni na Koroškem. (Vir: Tone Preksavec/FACEBOOK)

Družina Fratar iz Dravograda, ki je s katrco Boruta Pahorja v dobrodelni akciji zbrala 275.000 evrov, pomaga tudi po katastrofalni ujmi. Skupaj z občino je napolnila helikopter Slovenske vojske s pijačo in drugimi potrebščinami za v Črno na Koroškem.

Na družbenem omrežju Facebook je župan občine Dravograd Tone Preksavec sporočil, da družina Fratar, znana tudi po tem, da je od nekdanjega predsednika Boruta Pahorja kupila katrco, pomaga po katastrofalni ujmi, ki je prizadela Slovenijo. Najhuje je v Črni na Koroškem, ki je bila še do včeraj odrezana od sveta, obstajala je le zračna pot.

Na fotografijah, ki jih je objavil župan, je videti slovenske vojake, ki v sodelovanju s civilisti na helikopter nalagajo pijačo, ki jo je zagotovila občina s pomočjo družine Fratar.

Spomnimo, družina je po prevzemu katrce organizirala še eno dobrodelno akcijo za otroke s hemato-onkološkega oddelka pediatrične klinike in zbrala 275.000 evrov.

Za pristajanje in vzletanje helikopterja Slovenske vojske je sicer namenjena kar zelenica dravograjskega nogometnega stadiona.

V Črno na Koroškem je danes sicer na poti 100 vojakov in 100 gasilcev iz severne Primorske. V občini so vzpostavili tudi intervencijski štab, ki ga sestavljajo predstavniki civilne zaščite, medicinskega osebja, Gorske reševalne službe (GRS), gasilcev in drugi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje