Novi lastnik Pahorjeve katrce za N1: Nekaj je jasno – obdržal je ne bom

Slovenija 05. Apr 202321:34 3 komentarji
Pahorjeva katrca na Vranskem
Jan Gregorc/N1

Dobrodelna katrca nekdanjega predsednika Boruta Pahorja bo peljala še tretji krog. Njen novi lastnik Tomaž Habjan, ki so ga izžrebali na torkovi dobrodelni prireditvi, se je odločil, da bo s katro še naprej zbiral finančna sredstva za dobrodelne namene. Ni se še odločil, na kakšen način bo zbiral denar, "ampak nekaj pa je jasno – obdržal je ne bom," je dejal za N1.

Renault 4 GTL, v zadnjih mesecih bolj znan kot Pahorjeva dobrodelna katrca, je na včerajšnji dobrodelni prireditvi družine Frater v Dravogradu šel v roke Tomažu Habjanu iz Selc pri Škofji Loki. “Sploh nisem razmišljal, da bi jo lahko dobil, zato tudi načrtov nimam,” je kmalu po torkovem žrebu povedal za N1. Ali je po prespani noči kaj bližje odločitvi, kaj bo storil s katrco nekdanjega predsednika Boruta Pahorja, smo zato preverili še v sredo.

“Po enem dnevu je malo zgodaj,” je novi lastnik katrce tudi dan po tem, ko so ga izžrebali, odgovoril na vprašanje, kaj točno bo z njo storil. Vsekakor pa bo že v tretje šla v dobrodelne namene. Kaj točno bo to pomenilo, Habjan še ne ve: “Treba je dobiti eno tako pametno idejo.”

Četudi še ni prepričan, na kakšen način bo zbiral denar, pa ve, komu bo namenjen. Ker je Habjanov sin Aljoša pred tremi leti pri skoku v vodo postal tetraplegik, bo denar namenil pomoči tetraplegikom. Ali bo denar zbiral za posameznico ali posameznika ali za kakšno društvo, se novi lastnik katre prav tako še ni odločil.

Da bo katro res izkoristil kar najbolje, bo poiskal tudi pomoč strokovnjakov: “Treba je razdelati idejo, treba je dobiti pomoč in stvar narediti malo drugače, kot je bilo do zdaj,” je rekel. Zdi se mu namreč malo verjetno, da bi se zbiranje denarja s pomočjo katrce enako uspešno nadaljevalo v nedogled. Pomoč pri zbiranju sredstev mu je že ponudil organizator dražbe družine Fratar.

Kljub temu da katre ne namerava obdržati zase, pa jo bo vendarle popeljal na zmagovalni krog, ko bo prihodnji teden prispela k njemu na Gorenjsko. “Malo naokoli, malo, da se pokažemo,” se je pošalil.

Vseh odgovorov Habjan za zdaj sicer res nima, “ampak nekaj pa je jasno – obdržal je ne bom,” je bil odločen Tomaž Habjan. Le “nekaj bo treba še pogruntati”.

V drugem krogu dobrodelne dražbe je družina Fratar iz Dravograda, ki je za katro na prvi dražbi predsednika Pahorja ponudila največ, zbrala 260.093,94 evra. Končni znesek na računu pa je še višji, saj so pri Novi Ljubljanski banki naknadno prispevali okoli 14 tisoč evrov in tako znesek zaokrožili na 275 tisoč evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje