Eden najbolj iskanih ubežnikov se je sam javil slovenski policiji

Črna kronika 23. Nov 202217:44 0 komentarjev
Aleš Pevec, Eu most wanted
policija.si

Slovenskim policistom se je konec preteklega tedna predal eden od treh Slovencev, ki je bil uvrščen na Europolovo listo najbolj iskanih ubežnikov.

Policija je prijela enega od treh Slovencev, ki so na seznamu najbolj iskanih evropskih ubežnikov. Kot kaže, je šlo za Aleša Pevca, saj njegovega imena na spletni strani EU Most Wanted ni več. Pevec je zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami obsojen na osem let in šest mesecev zapora, slovenska policija pa ga je na evropski seznam uvrstila septembra letos.

Na policiji zaradi varstva osebnih podatkov niso želeli razkriti imena prijetega moškega, so pa v sporočilu za javnost zapisali, da se je 37-letnik konec preteklega tedna sam zglasil na prestajanje kazni. Kot so še dodali, se zaradi kampanje, ki sta jo septembra zagnala Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST), in ob velikem pritisku več ubežnikov preda samih.

Policisti so ob tem spomnili, da lahko državljani kakršnekoli podatke o iskanih osebah posredujejo na anonimni telefon policije 080 1200 ali pa na elektronski naslov skupine za ciljno iskanje oseb [email protected].

Na seznamu najbolj iskanih ubežnikov sta še dva Slovenca, in sicer Mladen Samardžija, ki je obdolžen kaznivega dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, in Radomir Cvijanović, ki je oktobra 2005 vlomil v trezor banke SKB in si prisvojil slabih 20 milijonov evrov gotovine in za 13 milijonov evrov dragocenih predmetov.

Policisti so sicer pred tem dve osebi z evropskega seznama ubežnikov že prijeli. Februarja letos so v Barceloni v sodelovanju s španskimi organi prijeli Enisa Kočana, ki je bil obtožen prepovedanega prometa z drogami in psihotropnimi snovmi. Novembra lani pa so prijeli Melanijo Stropnik, ki jo je slovenska policija od leta 2004 iskali zaradi več kaznivih dejanj goljufije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!