Odločitev učiteljskega zbora: Dijake, ki so ponižali učiteljico, bomo izključili

Svet 23. Nov 202209:43 > 11:32 7 komentarjev
učiteljica Srbija
N1

Potem ko so trije dijaki na tehniški šoli v srbskem mestu Trstenik poniževali profesorico in dogajanje snemali z mobilnim telefonom, posnetek pa objavili na družbenih omrežjih, je učiteljski zbor sprejel odločitev, da dijake izključijo iz šole.

Učiteljski zbor na tehniški šoli v srbskem mestu Trstenik je sprejel odločitev, da dijake, ki so 9. novembra ponižali profesorico angleščine, izključijo iz šole. Pred tem smo sicer poročali, da je starš enega od učencev v ponedeljek prišel v šolo in domnevno priložil zdravstveno dokumentacijo, ki naj bi dejanja njegovega sina opravičevala. Starš naj bi po poročanju nova.rs v šolo prinesel poročilo o sinovem psihičnem stanju. “Ravnatelj nam je sporočil, da je prinesel zdravstveno dokumentacijo, v kateri piše, da otrok zaradi travm iz otroštva trpi za psihičnimi težavami. Nismo pa imeli vpogleda, kaj natančno v njej piše,” je za medij pojasnil eden od zaposlenih na tehniški šoli v Trsteniku.

Prav danes naj bi sicer na šoli zasedala disciplinska komisija, ki naj bi se je ob prisotnosti staršev udeležil tudi eden od dijakov in incident pojasnil. O zadevi pa naj bi nato odločal tudi učiteljski zbor. Na ponedeljkovi seji učiteljskega zbora so sicer predlagali, da bi se disciplinski postopki ločili, prav tako naj bi o predlogu komisije o preostalih dveh vpletenih dijakih odločali še ta konec tedna.

A je bila očitno odločitev o usodi vseh treh dijakov dokončno sprejeta že danes.

Kot smo poročali, so se na tehniški šoli trije dijaki nespoštljivo vedli do profesorice angleškega jezika, dogajanje posneli s telefonom in nato posnetek objavili na spletu. Na njem je videti, kako se eden od dijakov prepira s profesorico, drugi ji spodmakne stol, da profesorica pade po tleh, tretji pa vse snema z mobilnim telefonom. Nato se sliši še glasen smeh dijakov, profesorica pa se pobira s tal.

Dogodek se je končal brez poškodb, posnetek pa je poskrbel za veliko razburjenja v javnosti. Šola je zoper dijake na posnetku uvedla disciplinski postopek. Profesorica, ki je bila žrtev poniževanja, je za nova.rs povedala, da je doživela velik stres in da se še vedno popolnoma ne zaveda, kaj se ji je zgodilo. “Še vedno sem utrujena in prestrašena. To je bilo preveč zame. Čeprav so mi zdaj znane podrobnosti dogodka, verjemite mi, da se nisem zavedala tega, kar se mi je zgodilo med poukom. Šele ko sem prišla domov in ko mi je sin pokazal posnetek, sem dojela, kaj se mi je zgodilo. Sram me je bilo,” je povedala profesorica.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje