Golob po odmevnem pričanju Tatjane Bobnar: Le ena stvar, ki jo je povedala, drži

Slovenija 24. Okt 202320:38 17 komentarjev

Po odmevnem pričanju nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred parlamentarno preiskovalno komisijo v ponedeljek je njeno pričanje po svetu stranke Gibanja Svoboda komentiral tudi premier Robert Golob, ki bo kot priča pred preiskovalno komisijo nastopil tudi sam. Tatjana Bobnar je predsedniku vlade očitala nedopustno vmešavanje v delo policije, Golob pa pravi: "Samo ena stvar, ki jo je povedala, drži."

Premier Robert Golob se je po seji sveta stranke Gibanje Svoboda, kjer so soglasno iz stranke izključili poslanko Mojco Šetinc Pašek in nekdanjega poslanca LMŠ ter svetovalca predsednice državnega zbora Roberta Pavšiča, odzval tudi na odmevno pričanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje sume nedopustnega političnega vmešavanja v delo policije in drugih državnih organov.

Tatjana Bobnar je predsednika vlade ponovno obtožila nedopustnega vmešavanja v delo policije, ker je bil, kot je pripovedovala, jasen, kakšne kadrovske odločitve pričakuje v policiji.

Več o pričanju Tatjane Bobnar in bivšega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava tukaj. 

Pričanje Boštjana Lindava in Tatjane Bobnar pred preiskovalno komisijo
Foto: Borut Živulović/BOBO

Premier Golob pa je dejal: “Bila je ena sama resnica in ogromno natolcevanja. Edina resnica, ki jo je povedala, je bila ta, da sva se maja, preden je bila imenovana, dogovorila, da ima eno samo nalogo, in to je, da očisti policijo janšistov,” je povedal Golob in poudaril, da je bila to edina resnica, ki jo je pred preiskovalno komisijo izpovedala bivša notranja ministrica.

“Za vse ostalo pa obstajajo priče in ne gre za mojo besedo proti njeni. (Priče op. a.) bodo pač potrdile, kje vse je resnico prikrojila,” je še dodal in ponovno poudaril, da bo s svojim pričanjem, pričami in dokazi tudi sam pojasnil, kako “malo resnice sta govorila” Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav.

Pred preiskovalno komisijo bo namreč kot priča nastopil tudi premier. Kdaj, pa še ni znano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje