Google je osvežil 3D-pogled Ljubljane

Slovenija 28. Sep 202208:17 1 komentar
3D pogled v Ljubljani
Posnetek zaslona/Google

Spletni velikan Google je na svojih zemljevidih osvežil 3D-pogled Ljubljane. Iz zraka lahko zdaj vidite obe stolpnici na Bavarskem dvoru in še nekaj drugih projektov v gradnji.

Ameriški tehnološki velikan Google je pred dnevi osvežil 3D-pogled Ljubljane. Namesto parkirišča lahko zdaj na Bavarskem dvoru občudujemo obe stolpnici Severnih mestnih vrat, tudi zadnjo, ki sta jo zasnovala arhitekta Boris Podrecca in Sandi Trajkov. Le streljaj stran je mogoče na zemljevidu opaziti veliko gradbišče, na katerem prenavljajo kopališče Ilirija.

V Šiški v Ljubljani si lahko s 3D-perspektive ogledate tudi gradnjo Spektre, najvišje stanovanjske stolpnice v Sloveniji. Na tem Googlovem posnetku je sicer zgrajena le dobra polovica od 21 nadstropij. V ozadju pa lahko vidimo štiri stolpiče projekta Kvartet, ki bo v Ljubljano prinesel 221 novih stanovanj.

gradnja Spektre
Posnetek zaslona/Google

Kako do 3D-pogleda?

Najprej na Google Zemljevidu levo spodaj preklopite na satelitski posnetek. Desno spodaj nato kliknite oznako “3D” in uživajte v ogledu mestnih znamenitosti.

V začetku tega meseca je Google nadgradil zemljevid Maribora, ki si ga je zdaj mogoče ogledati tudi v 3D-obliki. Mariborski rotovž, frančiškansko cerkev, Lent in druge zanimivosti štajerske prestolnice si lahko tako v 3D-obliki ogledate tudi iz domačega fotelja. Maribor je s tem po Ljubljani postal drugo slovensko mesto, za katero je Google ponudil to možnost.

Google je prve 3D-poglede celotnih mest ponudil že leta 2012, posamezne stavbe pa si je bilo mogoče v tej perspektivi ogledati že prej. Sprva je ameriški spletni velikan to možnost pogleda ponujal večinoma za mesta v ZDA, nato pa so 3D-pogled dobila tudi številna evropska mesta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje