Gregorčič: Napad se je zgodil ‘iz nič’, tudi dotaknil se jih nisem

Slovenija 18. Maj 202415:09 31 komentarjev
Peter Gregorčič
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V petek zvečer je 20-letnik pod vplivom alkohola udaril nosilca liste SLS na evropskih volitvah Petra Gregorčiča. Ta je za N1 opisal, kako se je napad odvil.

Na novomeški policijski upravi so za N1 zapisali, da so bili v petek nekaj po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javni prireditvi v Metliki. 20-letnik je udaril moškega, potem pa je v bližini še prevračal zabojnike za smeti.

Moški, ki ga je udaril 20-letnik, je bil Peter Gregorčič, nosilec liste SLS na letošnjih volitvah v evropski parlament. Gregorčič je za N1 opisal, kaj se je v petek zvečer zgodilo.

Kot je dejal, se je s sokandidatko Nino Strah in kolegico, ki mu pomaga pri kampanji, vračal s prireditve Vinska vigred. “Napad se je zgodil iz nič, tudi dotaknil se jih nisem. Vračali smo se po 22. uri, razmišljal sem, kdaj moram zjutraj vstati, sploh jih nisem registriral. Iskreno sploh nisem vedel, kaj se mi dogaja. Razen tega, da sem začutil bolečino na obrazu, se drugega sploh nisem zavedal. Potem sem govoril še s kolegicama, da sta mi povedali, kako sta to videli,” je povedal.

Kot je dodal, je njegova kolegica začela vpiti, s tem pa je po njegovi oceni preprečila eskalacijo dogodka. Napad sta videli še dve priči, ki sta mu svetovali, naj pokliče policijo. Ker je skupina 5 do 7 moških – Gregorčič pravi, da je šlo za Rome – nadaljevala pot proti prizorišču, se je odločil, da policijo res pokliče, da se ne bi komu še kaj zgodilo.

“Policija je prišla, približno štiri marice. Tistega so prijeli. Vprašali so me, ali bom vložil kazensko ovadbo, pa sem rekel, da se s tem ne bom ukvarjal, zato je bil samo prekršek. Moj trenutni fokus je volilna kampanja,” je še dodal.

Napad so obsodili v stranki SLS, kjer so zapisali, da dogodek najstrožje obsojajo. Policiji so se zahvalili za hitro in korektno ukrepanje ter dodali, da Gregorčič in drugi kandidati že danes aktivno nadaljujejo s kampanjo.

Oglasila sta se tudi nosilca liste SD in Zeleni Slovenije na evropskih volitvah Matjaž Nemec in Klemen Grošelj, ki sta napad prav tako ostro obsodila.

Prvak NSi in nosilec liste stranke na evropskih volitvah Matej Tonin pa je zapisal: Napad na Petra Gregorčiča ostro obsojam. Nasilje nima mesta v naši družbi. Petru želim uspešno nadaljevanje volilne kampanje.”


BONUS VIDEO: Janšo za evropskega komisarja?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje