Mlajši moški v Metliki udaril nosilca liste SLS na evropskih volitvah

Slovenija 18. Maj 202410:44 11 komentarjev
peter gregorčič
Peter Gregorčič (Foto: Egon Parteli/N1)

Na prireditvi Vinska vigred v Metliki je 20-letnik pod vplivom alkohola udaril kandidata SLS na evropskih volitvah Petra Gregorčiča. V stranki so dogodek najstrožje obsodili, Gregorčič pa je sporočil, da se počuti dobro.

Na novomeški policijski upravi so za N1 potrdili, da so bili v petek nekaj po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javni prireditvi v Metliki. Neznanec naj bi udaril moškega, potem pa je v bližini še prevračal zabojnike za smeti.

Policisti so se takoj odzvali in ga izsledili. 20-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval navodil in ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Zaradi storitve prekrška z elementi nasilja in neupoštevanja zakonitega ukrepa ali odredbe mu bodo skladno z določili zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog v znesku 438,15 evra.

Neuradno je 20-letnik na prireditvi Vinska vigred udaril nosilca liste SLS na evropskih volitvah Petra Gregorčiča. Na SLS so za N1 dogodek potrdili, na družbenem omrežju X pa so zapisali, da dejanje najstrožje obsojajo in se zahvaljujejo policiji za hitro in korektno ukrepanje. “Ker ne želimo, da dogodek zasenči evropske volitve, Peter in kandidati danes aktivno nadaljujejo s kampanjo,” so dodali.

Gregorčič se je na družbenem omrežju X sledilcem zahvalil za izraženo skrb ob včerajšnjem napadu. “Sem dobro in že od 6. ure zjutraj na terenu,” je ob tem še zapisal.

Preberite tudi, kaj je Gregorčič o napadu povedal za N1.

Na napad se je odzval Klemen Grošelj, nesojeni kandidat Svobode za evropske volitve, ki je zdaj nosilec liste Zelenih Slovenije. “Ne glede na povod je vsako nasilje, še posebej pa, če je vezano na politiko, vredno vsega obsojanja,” je zapisal.

Nosilec liste SD na evropskih volitvah Matjaž Nemec pa je na omrežju X objavil: “Obsojam včerajšnji napad na kandidata Petra Gregorčiča na prireditvi v Metliki. Nasilje nikoli ne sme in ne more biti odgovor.”


BONUS VIDEO: Janšo za evropskega komisarja?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje