Janez Vodiškar prevzema zdravljenje otrok s prirojenimi srčnimi napakami

Slovenija 04. Sep 202315:29 0 komentarjev
UKC Ljubljana
Foto Bobo

Vodenje programa zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana bo po formalni zaposlitvi v UKC prevzel srčni kirurg Janez Vodiškar, je napovedal generalni direktor UKC Marko Jug. Vodiškar operacije v UKC trenutno izvaja po podjemni pogodbi, prav tako na daljavo opravlja konziliarno službo.

Podpis pogodbe, po kateri bo srčni kirurg Janez Vodiškar v UKC Ljubljana zaposlen za 25-odstotkov delovnega časa, dodatno pa še za opravljanje operativnih posegov, je predviden v četrtek, je pojasnil generalni direktor Marko Jug. S formalno zaposlitvijo bo srčni kirurg prevzel vodenje programa. Zaposlitev Vodiškarja so po besedah prvega moža kliničnega centra omogočili na ministrstvu za zdravje.

Vodiškar je bil 9. junija na obisku v UKC Ljubljana, kjer se je seznanil s stanjem v programu zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Na področju otroške srčne kirurgije je predlagal in napovedal preučitev možnosti sodelovanja s kliniko v Stuttgartu, kjer trenutno deluje. Zdaj bo tako delno zaposlen v kliniki, delno pa v UKC.

Po odpovedi Mihe Weissa je namreč UKC Ljubljana maja ostal z enim otroškim srčnim kirurgom – Igorjem Šehićem. Pred tem je marca z UKC Ljubljana sodelovanje prekinil češki otroški srčni kirurg Roman Gebauer.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!