Janša: Po vsaki noči pride jutro

Slovenija 23. Jul 202221:26 18 komentarjev
Janez Janša
Foto: Borut Živulović/BOBO

V Bovcu se je danes začel 27. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane na bovškem letališču je nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je izrazil prepričanje, da bo na letošnjih predsedniških volitvah zmagal kandidat, ki ga podpirajo v stranki. Izpostavil je tudi tradicionalno uspešnost SDS na lokalnih volitvah.

Tabor se je začel s tradicionalnim srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS. Na prvem večjem srečanju stranke po državnozborskih volitvah je Janša dejal, da so bili po aprilskih volitvah sicer res razočarani, a da ne smejo pozabiti, da so kot slovenski demokrati tudi na teh volitvah napredovali.

“Na letošnjih državnozborskih volitvah smo povečali število mandatov v državnem zboru in število glasov za 50.000,” je dejal prvak SDS.

“Pravijo, da po vsaki noči pride jutro, da se še nikoli ni zgodilo, da po noči ne bi prišlo jutro. Torej po tej zatemnitvi, ki je nastala aprila na državnozborskih volitvah, mislim, da lahko velik korak k temu, da bo to jutro čim prej nastopilo, naredimo jeseni s tem, ko podpremo in pomagamo Anžetu Logarju, da zmaga,” je pozval. Nekdanji zunanji minister in poslanec SDS Logar je že napovedal kandidaturo na predsedniških volitvah.

Janša je poudaril tudi pomen lokalnih volitev. “Za vsako resno stranko so lokalne volitve enako pomembne kot državnozborske, ker so lokalne volitve tiste, kjer neka politična sila bodisi požene korenine bodisi tega ne stori. SDS je doslej zmagal na štirih lokalnih volitvah zaporedoma in jeseni je potrebno ponoviti to lekcijo še petič,” je dejal. Poudaril je, da so razmere težje kot pred štirimi leti, a vseeno izrazil optimizem, da današnja udeležba na taboru kaže na to, da jim lahko uspe.

Janša se je spomnil tudi na volitve v državni svet. “Državne svetnike bodo izvolili občinski in mestni sveti, ki so danes, še pred naslednjimi lokalnimi volitvami, na oblasti v 212 slovenskih mestih in občinah. Treba se je dobro organizirati in preko izvolitve elektorjev vsaj ponoviti zmagoviti rezultat izpred petih let,” je poudaril.

Udeleženci poletnega tabora SDS bodo v nedeljo dan začeli z mašo, sledilo bo kosilo v kampu Klin. Kot vsako leto se bodo povzpeli tudi na vrhove nekaterih gora, tabor pa zaključili z vzponom na Triglav 6. avgusta, sledi iz programa, objavljenega na spletni strani SDS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje