Je morje že dovolj toplo za kopanje?

Slovenija 09. Jun 202311:11 0 komentarjev
Morje v Piranu
PROFIMEDIA

Slovensko morje ima že 22 stopinj Celzija, kar je za marsikoga dovolj za skok v vodo. Še kakšno stopinjo več ima morje na jugu hrvaške Istre in v Dalmaciji. Vendar pa na agenciji za okolje opozarjajo, da morje v globini še ni segreto, burja pa ga bo še dodatno ohladila.

V zadnjih dneh so dele Slovenije zajele hude nevihte, ki so marsikje povzročile velike težave. Kljub temu pa številni že pogledujejo proti morju. To je bilo še do nedavnega s temperaturami do le okoli 20 stopinj Celzija primerno le za najbolj pogumne kopalce. V zadnjih dneh pa se je tudi temperatura slovenskega morja nekoliko dvignila.

Na merilni postaji v Kopru je imelo morje danes zjutraj 22,8 stopinje Celzija, skoraj toliko tudi v Piranu (22,2 stopinje Celzija). Čez dan in proti večeru se morje v zadnjih dneh sicer segreje do 23 stopinj Celzija, kar pa je za večino kopalcev že dovolj visoka temperatura za plavanje.

Dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh je za N1 povedal, da morje v globini sicer še ni segreto, burja pa ga bo verjetno shladila še za dve stopinji Celzija.

Tudi konec tedna bo vreme precej nepredvidljivo. Plohe in nevihte bodo nastajale tako v soboto kot v nedeljo, zato na izlet ali sprehod le vzemite dežnik.

Še precej hladno pa je Blejsko jezero, ki je med kopalci prav tako priljubljeno – danes zjutraj je imelo le 19,6 stopinje Celzija. Še bolj hladno pa je Bohinjsko jezero, kjer ima voda temperaturo le 15,4 stopinje Celzija.

Kako toplo je morje na Hrvaškem?

Tudi na Hrvaškem beležijo podobne temperature morja. V Dubrovniku, na Krku, Mljetu, v Puli in v Splitu je morje najtoplejše in je imelo ob 8. uri zjutraj že 23 stopinj Celzija.

Najhladnejše pa je morje glede na podatke v Opatiji, saj je imelo zjutraj le 19 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!