Kadrovske spremembe na PU Koper in generalni policijski upravi

Slovenija 15. Nov 202113:46 > 14:11 1 komentar
kadrovanje, policija, pu koper
PU KOPER

Po sobotni uveljavitvi novele zakona o organiziranosti in delu policije se je kadrovanje v samem vrhu policije začelo na PU Koper.

Vodenje Policijske uprave (PU) Koper z današnjim dnem prevzema Boris Korasa, dosedanji vodja službe generalnega direktorja policije na generalni policijski upravi. Kot so še sporočili s PU Koper, Igor Jadrič, ki je od septembra vodil PU Koper, ostaja na mestu pomočnika direktorja.

Za vodjo službe generalnega direktorja policije (SGDP) pa je generalni direktor Anton Olaj danes začasno imenoval Danila Jamerja iz vodstva SGDP.

Kot smo že poročali pretekli konec tedna, se je velikemu delu policijskih direktorjev s sobotno uveljavitvijo novele zakona o organiziranosti in delu policije položaj prenehal. Izbirni postopek za ta mesta mora steči v treh mesecih, po oceni opozicije pa gre v tem primeru za nadaljnjo politizacijo policije.

Na fotografiji (z leve): novi direktor PU Koper Boris Korasa, namestnik generalnega direktorja policije Danijel Žibret in Igor Jadrič, dosedanji direktor koprske policijske uprave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje