Kateri so najboljši kampi v Sloveniji?

Slovenija 30. Apr 202209:44 0 komentarjev
kampiranje
PROFIMEDIA

Uporabniki portala camping.info so znova izbrali najboljše kampe v Evropi, v nabor pa se je uvrstilo tudi nekaj slovenskih priljubljenih mest za kampiranje.

Najboljši slovenski kampi po izboru uporabnikov portala camping.info so Plana & Bar 66 pri Pivki, Center Kekec ob vznožju Mariborskega Pohorja in Šobec.

Pri portalu so primerjali tudi cene kampiranja v evropskih kampih. V povprečju bosta dva odrasla za nočitev skupaj s plačilom električnega priključka, parkirnine za avtomobil ter lokalnih dajatev odštela od 12,85 do 37,22 evra, so izračunali.

Cene v Sloveniji so po teh podatkih blizu vrha evropskih. Kot so sporočili iz portala, je povprečna cena nočitve v slovenskih kampih 30,13 evra. Najdražje kampe je mogoče najti v Švici (37,22 evra), višje kot v Sloveniji pa so povprečne cene še v Italiji (36,95 evra), na Hrvaškem (36,06 evra), v Španiji (34,12 evra) in Avstriji (31,92 evra).

“Kampiranje je trenutno zelo v trendu in industrija cveti,” je v sporočilu za javnost zapisal prvi mož portala Maximilian Möhrle.

Spodnji del lestvice zasedajo kampi v Albaniji, kjer nočitev dva odrasla stane v povprečju nekaj manj kot 13 evrov, ter v Turčiji, Severni Makedoniji in Moldaviji s stroškom v višini približno 15 evrov.

Ocenili so kampe v 31 državah

Na med Slovenci zelo obiskanem sosednjem Hrvaškem je najbolj priljubljen kamp po izboru portala Polidor Family Camping Resort v bližini Bijele Uvale nekaj kilometrov od Poreča. V Avstriji so izpostavili Camping Grubhof na Salzburškem, v Italiji Luxury Camping Schlosshof v bližini Merana, na Češkem Camping am See Vaclav na območju Karlovih Varov, v Bosni in Hercegovini Auto Camp Green park kakšnih 20 kilometrov južno od Mostarja, v Grčiji pa Camping Gythion Bay na Peloponezu.

Portal s sedežem v Berlinu je z informacijami o več kot 23.000 kampih eden največjih tovrstnih portalov v Evropi. Ocenjevali so kampe v 31 državah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!