Kdaj lahko spet pričakujemo sneg

Slovenija 03. Dec 202309:47 0 komentarjev
sneg
Foto: PROFIMEDIA

Po sneženi soboti, ki je prijetno začela decembrsko zimsko vzdušje, se že bliža nova pošiljka snega. Kdaj jo lahko pričakujemo?

Prva decembrska sobota je minila v povsem zimskem vzdušju.

Padec temperatur je namreč poskrbel, da so se čez dan dežne kaplje spremenile v snežinke, večina države se je obarvala v belo. Kot je za N1 povedal dežurni meteorolog na Agenciji za okolje (Arso) Anže Medved, je po nižinah zapadlo od enega do pet centimetrov, na Kočevskem in Notranjskem pa tudi do deset centimetrov snega. Višje predele je konkretno zasnežilo, Primorska pa je ostala deževna.

Brez snežne odeje so ostali tudi nekateri gorenjski kraji, med drugim okolica Brnika in Radovljice. A snežinke se bodo kmalu vrnile. Kdaj jih lahko znova pričakujemo?

Kdaj bo znova snežilo

Kot je pojasnil Medved, bo nekaj dni suho, sprememba vremena se obeta v torek. Sprva bo večino države zajel dež, proti večeru se bo začelo ohlajati. Če se bodo temperature dovolj spustile, bo snežilo že v noči na sredo. Ob hladni sredi se lahko snežinke spustijo vse do nižin, je pa napoved za zdaj še nekoliko negotova. “Če bo prišel hlad z vzhoda, nas čaka podoben scenarij kot včeraj,” dodaja Medved.

Največ snega napoveduje za severovzhod države, kjer bi po nižinah lahko zapadlo tudi več kot pet centimetrov, tam bo snežilo večji del dneva. V drugih nižinskih delih države bo snega manj.

SNEG KOROŠKA SNEG KOROŠKA
Dobrova pri Dravogradu v soboto (Foto: N1)
SNEG KOROŠKA SNEG KOROŠKA
Dobrova pri Dravogradu v soboto (Foto: N1)
Sneg na Koroškem Sneg na Koroškem
Sneg na Koroškem v soboto (Foto: N1)
sneg sneg
Dobrova pri Dravogradu v soboto (Foto: N1)

Konkretna snežna pošiljka je v noči iz petka na soboto presenetila druge dele Evrope. Največ snega je zapadlo v južnem delu Nemčije, Švici in Avstriji, kjer se sneženje še nadaljuje. Snežna odeja je včeraj prekrila tudi višje dele Balkana. Tam nove padavine pričakujejo v noči na sredo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!