Sneženje je ponehalo, pred nami je mrzel in jasen dan

Slovenija 03. Dec 202301:00 0 komentarjev
Snežna odeja sonce
Foto: Žiga Živulovič/BOBO

Padavine so do jutra ponehale po vsej državi, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Danes bo mrzlo. Ponekod po nižinah bo nastala megla, nato pa se bo zjasnilo.

Potem ko je včeraj državo zajelo prvo obilnejše sneženje to sezono in sta težave povzročila tudi veter in dež, nas danes čaka jasen in mrzel dan.

Padavine so do jutra ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, v alpskih dolinah okoli -6, ob morju do 4 °C.

V nedeljo se bo že zjutraj od severozahoda zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Čez dan bo večinoma jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 9 °C.

V ponedeljek bo sprva precej jasno. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno. Popoldne bo oblačnost naraščala. V torek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. V sredo čez dan bodo padavine od zahoda ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja.

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje s hladno fronto. V višinah k nam postopno doteka hladnejši zrak. V nedeljo se bo v sosednjih pokrajinah razjasnilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!