Kje je bilo danes najbolj vroče

Slovenija 10. Jul 202418:17 1 komentar
vreme, vročina, sonce,
Alen Milavec /BOBO

Na severovzhodu Slovenije so danes termometri pokazali čez 36 stopinj Celzija, tudi naslednje dni bo vroče.

Vročinski val se nadaljuje. Julij je postregel s temperaturami krepko nad 30 stopinj Celzija.

“V večjem delu Slovenije smo danes izmerili temperature nad 33 °C,” so ob tem na družbenih omrežjih zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso). Po njihovih podatkih je bilo danes najbolj vroče na severovzhodu države.

V Lendavi so tako izmerili 36, 1 stopinjo Celzija, nekaj manj pa v Podnanosu (35,6) in v Biljah pri Novi Gorici (35,1). “Najmanj” so izmerili na merilni postaji Koper, in sicer 34, 3 stopinje Celzija.

Meteorologi opozarjajo, da vročina v naslednjih dneh ne bo popustila, ker pa je prisotna visoka relativna vlažnost, je lahko občutek vročine še večji.

Na agenciji za okolje svarijo, da so tudi v naslednjih dneh zaradi visokih temperatur možne krajevne plohe in nevihte. Današnjo radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Zaradi velike toplotne obremenitve je agencija za okolje izdala oranžno opozorilo za večji del Slovenije, v četrtek in petek pa za celo državo.

Podobno vreme bo tudi jutri. Popoldne in proti večeru bo nastalo nekaj ploh in neviht, ki se bodo ponekod na severu nadaljevale v noč na petek. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje