Konkretno vpisana v register političnih strank

Slovenija 31. Dec 202110:29 > 10:30 5 komentarjev
Počivalšek
Žiga Živulović jr./Bobo

Novonastala stranka Konkretno je vpisana v register političnih strank, kar pomeni, da se bo lahko preimenovala tudi poslanska skupina, ki še vedno nosi ime SMC. Organi stranke bodo prihodnje leto odločali tudi o tem, ali bodo ponovno zaprosili za članstvo v evropski liberalni skupini Alde, iz katere je bila SMC izključena po združitvi z GAS.

Stranka Konkretno, v katero sta se v začetku decembra združili SMC Zdravka Počivalška in GAS Alojza Kovšce, je zdaj vpisana v register političnih strank.

Tako se bo zdaj lahko preimenovala tudi poslanska skupina, ki še vedno nosi ime SMC. “Ko dobimo to potrdilo, da je stranka preimenovana, nov TRR in davčno številko, s tem seznanimo državni zbor, potem pa se poslanska skupina lahko preimenuje v PS Konkretno,” je nedavno pojasnil vodja poslanske skupine Gregor Perič. Pričakovati je, se bo to zgodilo v kratkem. Državni zbor bo sicer z delom v novem letu pričel 10. januarja, do takrat so poslanci na novoletnih počitnicah.

Združitev SMC z GAS in preimenovanje v Konkretno pa je za Počivalškovo stranko pomenilo izključitev iz evropske liberalne politične skupine Alde. Članstvo je Počivalškovi stranki prenehalo zato, ker se je oblikovala kot nova stranka. Če bo želela biti stranka Konkretno še naprej del Alde, bo morala za članstvo ponovno zaprositi.

Ali bodo za članstvo znova zaprosili, bodo odločali najvišji organi stranke, so nam danes pojasnili v Konkretno. Tudi v luči bližajočih se državnozborskih volitev je mogoče pričakovati, da se bodo sestali v novem letu. Konkretno naj bi sicer želela ostati članica Alde oziroma uveljaviti, da je naslednica SMC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje