Letalo z gorenjske avtoceste postalo zvezda družbenih omrežij

Slovenija 06. Avg 202215:47 > 15:47 0 komentarjev
zasilni pristanek
BOBO

Letalo, ki je včeraj zasilno pristalo na gorenjski avtocesti pred izvozom Brezje, doživlja svoj trenutek slave tudi na družbenih omrežjih. Na Statističnem uradu Republike Slovenije se tako sprašujejo, ali gre za nesrečo v cestnem ali zračnem prometu.

Kot smo poročali, je v petek na gorenjski avtocesti v smeri proti Jesenicam zasilno pristalo manjše letalo zaradi težav z motorjem. V letalu sta bili dve osebi, ki sta bili nepoškodovani. Letalo, ki je letelo z letališča v Lescah proti Gradcu, je med zasilnim pristankom zadelo brežino in se prevrnilo. Zaradi nesreče je bil promet na gorenjski avtocesti več ur oviran.

Kmalu po tej nesreči s srečnim koncem pa so slike letala na avtocesti zaokrožile po svetovnem spletu.

Eden od uporabnikov Twitterja je k sliki letala na avtocesti dodal hudomušen zapis, s katerim je spomnil na nedavne besede obrambnega ministra Marjana Šarca, ki je med izjavo notranje ministrice Tatjane Bobnar pojasnil, zakaj se je med gašenjem požarov na Krasu pokvaril policijski vodni top. Šarec je takrat dejal, da je “šel štarter, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč zacvikana”.

V petek smo poročali tudi o tem, da je v Sloveniji na dopustu britanski premier Boris Johnson s svojo ženo. Uporabnik na Twitterju pa se je spraševal, ali morda obstaja kakšna povezava med Johnsonovim dopustovanjem pri nas in tem, da je v bližini Bleda na avtocesti zasilno pristalo manjše letalo.

Na profilu Statističnega urada Republike Slovenije, ki slovi po svojih simpatičnih objavah, pa so se spraševali, ali gre v primeru nesreče letala za nesrečo v cestnem ali v zračnem prometu. Zapis je bil odziv na objavo Družbe za avtoceste Republike Slovenije (Dars), v kateri se je Dars pošalil, da bodo v tem primeru vožnjo in zasilni pristanek na avtocesti brez vinjete pilotu letala spregledali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!