Macerl po sestanku z Golobom: Za zdaj je prehitro govoriti o dogovorih

Slovenija 06. Jan 202221:16 > 21:31
uroš macerl
Uroš Macerl (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Vodilna predstavnika novoustanovljene zelene stranke Vesna Urša Zgojznik in Uroš Macerl sta se danes sestala z Robertom Golobom. Razpravljali so tudi o nujnosti "širše aktivacije Slovenk in Slovencev v upravljanju države". Kot je za N1 pojasnil Macerl, je o dogovorih za zdaj prehitro govoriti, vendar pa pravi, da Golob v stranki Vesna vidi kredibilnega partnerja.

Kot smo napovedali včeraj, se je Robert Golob danes sestal z vodilnima predstavnikoma novo nastajajoče stranke Vesna, pri kateri sta osrednja akterja Urša Zgojznik in Uroš Macerl.

Macerl je za N1 potrdil, da sta se s kolegico Zgojznik z Golobom res srečala. Na sestanku so se trije akterji spoznali ter izmenjali stališča o nujnosti širše aktivacije Slovenk in Slovencev v upravljanju države. “To za nas ni prvi sestanek te vrste,” je še dejal Macerl in dodal, da so v preteklosti že poudarili, da se “z veseljem udeležijo sestankov z vsemi, s katerimi vidijo možnost skupnega delovanja v dobro vseh prebivalcev Slovenije”.

“Današnji sestanek je potrdil, da so prioritete stranke Vesna ključne za prihodnji razvoj Slovenije in da tudi Robert Golob v nas vidi kredibilnega partnerja pri uresničevanju le teh,” nam je še sporočil Macerl in dodal, da je o morebitnih dogovorih za zdaj preuranjeno govoriti.

Bo pa novoustanovljena stranka Vesna imela prvi teden februarja svoj ustanovni kongres, ki mu bo sledila predstavitev njihovega programa in volilna kampanja. “Trdno verjamemo, da Slovenija za nadaljnji razvoj potrebuje moderno zeleno stranko, ki je poveza z zeleno evropsko politično mrežo,” je še zaključil Macerl in dodal, da so na to v stranki Vesna pripravljeni.

Pri predstavitvi stranke Vesna, ki so jo oblikovali posamezniki iz vrst različnih civilnih iniciativ in nevladnih organizacij, so sicer opredelili štiri temeljne stebre stranke. To so okolje, demokracija in transparentnost, enakost in socialna pravičnost ter ustvarjalnost.