Matej Tonin: Moj glas v drugem krogu bo šel Anžetu Logarju

N1 video 23. Okt 202220:49 1 komentar

Predsednik stranke NSi Matej Tonin je menil, da je bila volilna kampanja za NSi zelo pozitivna in zelo dobra. Ali bo njegova stranka v drugem krogu podprla Anžeta Logarja, še ni znano, bo pa zanj 13. novembra glasoval Tonin.

Predsednik Nove Slovenije (NSi) Matej Tonin je v izjavi za N1 ocenil, da je bila odločitev, da stranka v predsedniško bitko pošlje kandidata Janeza Ciglerja Kralja, pravilna, saj volilci, ki so oddali glas zanj, morda sploh ne bi odšli na volitve. “S tem se je udeležba med konservativnimi volilci gotovo povečala. To je bil naš prispevek k temu, da ima desnosredinski kandidat večje možnosti,” je dejal.

Kot je pojasnil Tonin, sta desnosredinska kandidata Cigler Kralj in Anže Logar, ki prihaja iz stranke SDS, a je kandidiral kot neodvisen kandidat.

Po dobrih 76 odstotkih preštetih glasov so Ciglerja Kralja podprli dobri štirje odstotki udeležencev volitev.

Tonin je ocenil, da je bila volilna kampanja za NSi zelo pozitivna in zelo dobra. “Janez [Cigler Kralj] se je izkazal kot odličen kandidat, ki je to kampanjo zelo zelo dobro oddelal in mu nimamo česa očitati. Nova Slovenija je bila vidna, slišana, naše vrednote pa tudi ustrezno predstavljene,” je dodal in komentiral, da dobri in močni vstopajo v kampanjo za lokalne volitve. Kampanja je po njegovih besedah NSi spravila “na višje obrate”.

Na vprašanje N1, ali bi bilo kaj drugače, če bi se v bitko podal predsednik državnega sveta Alojz Kovšca, je Tonin ocenil, da je “težko govoriti o hipotetičnih različicah, zagotovo pa lahko rečem, da je bila stranka pod Ciglerjem Kraljem trdna, povezana in motivirana. Morda take motiviranosti pod gospodom Kovšcem ne bi bili zmožni zagotoviti,” je ocenil.

Odnosi med SDS in NSi so trenutno napeti, jabolko spora pa so položaji v telesih državnega zbora. Ali bo stranka NSi podprla Logarja v drugem krogu volitev, bodo odločili organi stranke v prihodnjih dneh. Bo pa, kot je dejal, za Logarja glasoval Tonin. “Moj glas v drugem krogu bo šel Anžetu Logarju,” je zatrdil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje