Med kandidati za generalnega direktorja UKC tudi trenutni v. d. Marko Jug

Slovenija 17. Jan 202312:27 1 komentar
Marko Jug
Žiga Živulovič jr./BOBO

Na razpis za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana se je prijavil tudi trenutni v. d. Marko Jug, ki je vodenje kliničnega centra prevzel po tem, ko člani sveta na lanskem razpisu niso izbrali nikogar. Skupno število kandidatov še ni znano.

V soboto se je iztekel razpis za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki ga po neuspešnem jesenskem razpisu kot v. d. vodi Marko Jug. Na tokratni razpis se je prijavil tudi Jug, so pri UKC potrdili za STA. Skupno število prijavljenih kandidatov še ni znano.

Vloge kandidatov za generalnega direktorja so prihajale v poštni predal sveta zavoda. Vloge bo prevzel član razpisne komisije, slednja pa še ni zasedala, so pojasnili v UKC.

Razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana je bil objavljen 6. januarja. Kandidati, ki so se prijavili na razpis, morajo imeti izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza tej ravni, prav tako morajo imeti najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja ter znanje enega svetovnega jezika. Ob prijavi so morali predložiti tudi program dela in razvoja zavoda.

Mesto generalnega direktorja se je sprostilo 7. septembra lani, ko je po pozivu ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana odstopil generalni direktor Jože Golobič. Na prvi razpis za zasedbo delovnega mesta generalnega direktorja, ki so ga objavili 20. septembra, so se prijavili štirje ustrezni kandidati. A člani sveta ljubljanskega UKC med njimi niso izbrali nikogar, so pa za v. d. generalnega direktorja imenovali travmatologa Marka Juga, sicer enega od predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje